logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Z400 - czerwona dioda miga 4 razy, brak dźwięku po kilku próbach uruchomienia

Kejmil404 02 Wrz 2023 19:12 702 3
REKLAMA
  • #1 20718962
    Kejmil404
    Poziom 5  
    Witam

Posiadam HP Z400, rzecz jasna części powymieniane na te bardziej spełniające dzisiejsze standardy, ale wydaje mi się, że tutaj specyfikacja nie jest istotna, plyta główna oraz zasilacz zostały domyślne. Komputer po próbie uruchomienia wydawał dźwięk 4 razy przy czym na włączniku migała czerwona dioda, później po kilku próbach, po próbie włączenia wszystkie diody na płycie, karcie graficznej zapalały się na sekundę, po czym gasły, kod dźwiękowy nie był już dalej odtwarzany. Ku kilku wpisom sugerującym w czym może tkwić problem wymieniałem zasilacz i kombinowałem z pamięciami ram, bezskutecznie...

Zaznaczam, że niezbyt znam się na temacie także prosiłbym o wyrozumiałość.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 20719258
    Brodi
    Poziom 32  
    Ocena: 188
    Po pierwsze, komputer działał i przestał, czy złożyłeś go i nie chce się pierwszy raz włączyć?
    Bo nie wiem czy zdechła grafika albo padł bios, czy po prostu wsadziłeś zły procesor albo niekompatybilne pamięci ram i stąd problem?
  • REKLAMA
  • #3 20719267
    Kejmil404
    Poziom 5  

Komputer działał i przestał, został złożony ok. roku temu. Przy zwykłym użytkowaniu, które nie sprawiało mu problemu, nagle wyłączył się, a następnie to, co napisałem wcześniej.
  • #4 20734959
    Kejmil404
    Poziom 5  
    Jakieś sugestie? problem wciąż nie został rozwiązany. 4-krotny sygnał dźwiękowy w HP Z400 oznacza problem z zasilaniem, tak jak pisałem sygnału już nie zdąża odtworzyć, chyba, że przytrzymam przycisk power.
REKLAMA