logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowanie dekoderem IWU 200 pilotem od TCL 65C735 - możliwość sparowania?

heaven992 03 Wrz 2023 13:18 1653 1
REKLAMA
  • #1 20719738
    heaven992
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam,
    wczesniej mialem samsunga i nie bylo z tym problemu, poniewaz samsung wykrywal ten dekoder jak swojego i moglem obslugiwac tv smarta dekoder i soundbara jednym pilotem od telewizora.
    Aktualnie udalo mi sie polaczyc jedynie przez crc soundbara i dziala z jednym z 2 pilotow dolaczonych do tv.
    Natomiast nie jestem w stanie pilotem od tv uruchomic dekodera ani odwrotnie. Ponoć w tym modelu dekodera crc nie dziala.
    Czy jest mozliwosc uniknac kupna kolejnego pilota uniwersalnego aby jakos to ogarnac jednym z aktualnych pilotow? Czy ten dodatkowy pilot od TCL (do „smarta”) ktory musialem sparowac z tv w opcji parowamia pilota przez bt, jestem w stanie sparowac z dekoderem?
  • REKLAMA
  • #2 20725171
    Tomek_Krecik
    Poziom 29  
    Ocena: 228
    Mam podobnie.
    Telewizor oraz dekoder podłączone do światłowodu, aktualizacje ustawione na automatyczne, i po ostatniej aktualizacji, nie mogę go sparować z pilotem od TV.
    Wcześniej pilotem od TV mogłem przełączać kanały, parował się bez problemu, obecnie jedynie działa włączanie, oraz głośniej (tyle że reaguje na amplituner) kanały przestały działać.
    Również ORANGE.
    Myślałem że to u mnie jakiś problem, ale myślę że problem leży w najnowszej aktualizacji.

Dekoder był resetowany.
    Myślałem że to wina aktualizacji telewizora LG, ale po Twoim poście wynika że to problem z dekoderem.
REKLAMA