logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Pękające śruby przy siłowniku Nice Master 220 - przyczyny i możliwości wymiany

krysiawa 26 Paź 2023 12:47 1773 3
  • #1 20786319
    krysiawa
    Poziom 2  
    Witam
    Wykonano u mnie montaz napędu nice master 220 do bramy dwuskrzydłowej. Po kilku dniach pękła śruba mocująca siłownik w lewym skrzydle, śruba została wymieniona. Następnie pękła śruba w lewym skrzydle. Proszę o informację, jaka może być przyczyna. Czy taka wymiana ma sens? Czy źle zamocowane są silowniki ?
    Dziękuję za odpowiedź.
  • #2 20960266
    Maciej_30
    Poziom 17  
    Ocena: 56
    Czy zostały zachowane właściwe odległości punktów mocowania siłowników względem osi zawiasów? Jeżeli siłownik zamontowany jest zbyt płasko w stosunku do skrzydła bramy na siłownik działa bardzo duża siła. Prawidłowo zamontowany siłownik powinien wykorzystywać większość swojego skoku roboczego ( w tym wypadku jest to 360mm). Jeżeli jest źle zamontowany będzie wykorzystywał tylko część skoku roboczego. Brama otwiera się wtedy szybciej, ale siłownik jest dużo bardziej obciążony.

Dodano po 3 [minuty]:

Wymiary do montaż u tego napędu.
    Załączniki:
    • Pękające śruby przy siłowniku Nice Master 220 - przyczyny i możliwości wymiany Master220.jpg (22.59 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 20960292
    Maciej_30
    Poziom 17  
    Ocena: 56
    Zapomniałem o opisie do rysunku.
    Załączniki:
    • MASTER220.pdf (218.28 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 21064345
    krysiawa
    Poziom 2  
    Dziękuję, ale w dalszym ciagu brama nie działa. Wykonawca stwierdził, że peknieta śruba, to nie jego wina i nie będzie naprawiał.
    Niestety trafiłam na partacza i tyle.
    Pozdrawiam
REKLAMA