logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Trudności z instalacją WordPress na serwerze home.pl - MySQL 5.7/8.0, plik ZIP

ziome3eknh 03 Lis 2023 13:39 639 3
REKLAMA
  • #1 20797841
    ziome3eknh
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    Witam wszystkich.
    Próbuje zainstalować wordpress na serwerze home ale mam problem.
    Baza danych zainstalowana MySQL 5.7 oraz MySQL 8.0
    Plik instalacyjny wordpress wrzucony na serwer do katalogu strona i wypakowany bo był w formacie zip.
    Wpisuje nazwę strony w przeglądarce internetowej tak jak opisane na stronie home ale za każdym razem pokazuje, że nie ma takiej strony.
    Na stronie wordpress znalazłem inną opcje instalacji i też jest to samo. Nie wiem już w czym jest problem.
    Poniżej link do stronmy home z instrukcją instalacji:
    https://pomoc.home.pl/baza-wiedzy/jak-recznie...nstalowac-cms-wordpress-na-serwerze-w-home-pl

Może ktoś wie w czym robię problem bądź jak to inaczej można zainstalować.
    Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 20797939
    JuniorS
    Poziom 25  
    Ocena: 142
    Wrzucasz link do strony z opisaną instalacją i chcesz żeby co ??? Mam przeczytać instrukcję i stwierdzić co robisz źle ? Czy sprawdzić czy instrukcja jest dobrze napisana ? Chryste Panie... Może byś podesłał jakie błędy otrzymujesz a nie stronę z instrukcją... Skoro nie działa to znaczy że nie potrafisz poprawnie tego WP zainstalować...

Mam nadzieję że instalujesz WP z paczki od twórców a nie z autoinstalatora ? Baza danych powinna być taka sama jak nazwa użytkownika żebyś tam innej nazwy nie wpisywał...

Ogólnie nazwa bazy danych i nazwa użytkownika = nazwa bazy danych

Dla przykładu : 98765_nazwa (ustalasz ją w panelu podczas tworzenia bazy danych. Nazwę podaje się w całości wraz z automatycznym członem) Zostaje ogarnąć hasło do bazy + serwer czyli localhost...

Żadna filozofia
  • REKLAMA
  • #3 20797954
    ziome3eknh
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    nazwę wpisuje w przeglądarce w takiej formie http://nazwaserwera.home.pl/nazwa-katalogu.
    Oczywiście nazwa jest taka jak strony internetowej i bazy danych. Wyświetla, że strona jest nie dostępna
    Oczywiście instalator pobrany z oficjalnej strony wordpress bez autoinstalatora.
  • #4 20807622
    JuniorS
    Poziom 25  
    Ocena: 142
    Czyli źle wpisujesz albo źle instalujesz...
REKLAMA