Tytułowy tv ma problem prawdopodobnie na płycie głównej z pamięcią EMMC, zielona dioda miga około 10 razy bardzo szybko, chwila przerwy i znów to samo. Nie posiadam programatora, ani też sit, więc pomyślałem, że kupię identyczną płytę główną dokłądnie z takim samym oznaczeniem TNPH1181 2A. Po wymianie telewizor się uruchamia, włącza się podświetlenie, ale niestety obrazu na nim brak. Jedynie jeśli naciskam na pilocie wybór źródła to robi się jaśniejsza lub ciemniejsza powłoka ekranu. Odpinałem tasiemkę lewą, jak i prawą, odpiąłem wszystko co zbędne, lecz nie poprawiło to sytuacji. Czy kupiona płyta główna może być uszkodzona, czy wymaga jakiejś "adaptacji" w tym tv? Zanim odeślę chciałbym sprawdzić co się da.
P.S. Wszystkie napięcia zasilacza były i są poprawne, jedynie poprzednio przy starej płycie głównej na chwilę zanikały, gdy nie mógł się uruchomić.
P.S. Wszystkie napięcia zasilacza były i są poprawne, jedynie poprzednio przy starej płycie głównej na chwilę zanikały, gdy nie mógł się uruchomić.