Witajcie, mojego Surface dotknęła usterka zwana bliżej jako flickergate, polegająca na trzęsieniu się obrazu w laptopie (gdzie do końca nie wiem czy nazwać Surface tabletem czy laptopem) po nagrzaniu. Zimny śmiga aż miło, jednak po czasie ekran zaczyna mu świrować jak na filmie. Nigdzie nie spotkałem się z rozwiązaniem usterki, po za przeinstalowaniem systemu i aktualizacja sterowników co też uczyniłem.
Pytanie następujące : Czy spotkał się już ktoś z tą usterką i udało mu się rozwiązać problem?
Odnośnie temperatur pracy to zaczyna świrować po przekroczeniu 50-55 stopni, czyli w optymalnym zakresie pracy, ale i to nie zawsze bo czasem chodzi parę godzin a czasem parę minut zanim zacznie się chrzanić.
Specyfikacja :
Intel i5 6300u
8gb ram
256gb dysk
Grafika intel HD 520
Więc kombajn do wyciskania z niego temperatur ekstremalnych to to nie jest, a i na obudowie nie czuć żadnych cieplejszych punktów.
Dodam jeszcze że dzieje się to również w bios.
Pozdrawiam
Pytanie następujące : Czy spotkał się już ktoś z tą usterką i udało mu się rozwiązać problem?
Odnośnie temperatur pracy to zaczyna świrować po przekroczeniu 50-55 stopni, czyli w optymalnym zakresie pracy, ale i to nie zawsze bo czasem chodzi parę godzin a czasem parę minut zanim zacznie się chrzanić.
Specyfikacja :
Intel i5 6300u
8gb ram
256gb dysk
Grafika intel HD 520
Więc kombajn do wyciskania z niego temperatur ekstremalnych to to nie jest, a i na obudowie nie czuć żadnych cieplejszych punktów.
Dodam jeszcze że dzieje się to również w bios.
Pozdrawiam