Witam,
Kupiłem zestaw 4 kamer (Zintronic P5 Light) wraz z routerem i wideorejestratorem, skonfigurowane gotowe do podłączenia i użycia. Kamery zasilone, łączą się po WiFi z rejestratorem. Rejestrator ten widzi kamery, nagrywa normalnie, tu wydaje się że nie ma żadnego problemu. Problem pojawia się, gdy chcę mieć podgląd na telefonie. Są do tego różne aplikacje, m.in. CamHipro (tutaj mogę dodać pojedyncze kamery - aplikacja sama je znajduje w sieci LAN, mogę je dodać, ale gdy chcę się połączyć to wyskakuje komunikat, że kamera jest offline) oraz BitVision (do łączenia się z całym rejestratorem, tutaj nawet nie mogę się z nim połączyć, otrzymuję błąd, że urządzenie nie istnieje). Przesyłam zdjęcia ustawień w rejestratorze. Co mogę zrobić, żeby się połączyć z kamerami z poziomu którejkolwiek aplikacji? Przypuszczam, że może chodzić o status 'offline' w ustawieniach P2P, ale cokolwiek bym tam nie ustawił, resetował kamery, rejestrator, nadal jest offline. Dodam, że to wszystko było nie ruszane po kupnie, miało być gotowe do użycia i tyle.
@Edit: chodzi tylko o kamery CH2, CH3, CH4 - reszta jest niepodłączona.