logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zintronic P5 Light offline w CamHipro/Błąd w BitVision

kuba11256 19 Gru 2023 07:19 2808 4
REKLAMA
  • #1 20868292
    kuba11256
    Poziom 9  

Witam,
    Kupiłem zestaw 4 kamer (Zintronic P5 Light) wraz z routerem i wideorejestratorem, skonfigurowane gotowe do podłączenia i użycia. Kamery zasilone, łączą się po WiFi z rejestratorem. Rejestrator ten widzi kamery, nagrywa normalnie, tu wydaje się że nie ma żadnego problemu. Problem pojawia się, gdy chcę mieć podgląd na telefonie. Są do tego różne aplikacje, m.in. CamHipro (tutaj mogę dodać pojedyncze kamery - aplikacja sama je znajduje w sieci LAN, mogę je dodać, ale gdy chcę się połączyć to wyskakuje komunikat, że kamera jest offline) oraz BitVision (do łączenia się z całym rejestratorem, tutaj nawet nie mogę się z nim połączyć, otrzymuję błąd, że urządzenie nie istnieje). Przesyłam zdjęcia ustawień w rejestratorze. Co mogę zrobić, żeby się połączyć z kamerami z poziomu którejkolwiek aplikacji? Przypuszczam, że może chodzić o status 'offline' w ustawieniach P2P, ale cokolwiek bym tam nie ustawił, resetował kamery, rejestrator, nadal jest offline. Dodam, że to wszystko było nie ruszane po kupnie, miało być gotowe do użycia i tyle. Zrzut ekranu ustawień rejestratora z listą kamer. Ekran ustawień wideorejestratora z zakładki P2P, status połączenia offline. Ustawienia sieciowe na ekranie konfiguracji rejestratora.
    @Edit: chodzi tylko o kamery CH2, CH3, CH4 - reszta jest niepodłączona.
  • REKLAMA
  • #2 20868420
    cysiekw
    Poziom 42  
    Ocena: 1408
    kuba11256 napisał:
    Przypuszczam, że może chodzić o status 'offline' w ustawieniach P2P,
    Tak, przeprowadź aktywacje p2p zgodnie z dokumentacją.
  • REKLAMA
  • #3 20868881
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2675
    Skąd ta brama 192.168.8.2???
  • REKLAMA
  • #4 20870524
    kuba11256
    Poziom 9  
    Dostałem rejestrator który miał być skonfigurowany i gotowy do użycia, ja tej bramy tak nie ustawiłem. Znalazłem jakąś instrukcje do tego, włączyłem DHCP, zmieniłem kodowanie SSL na żadne i o tyle sytuacja się poprawiła że status p2p zmienił się na online i udało się dodać rejestrator do aplikacji i widzi ona że rejestrator jest online. Natomiast dalej nie mogę włączyć podglądu kamer. Spróbuję jeszcze skontaktować się z producentem, gdyby mi się udało uporać z problemem to napisze tutaj żeby zostało jakby ktoś inny miał podobny problem.
  • #5 20880958
    kuba11256
    Poziom 9  

kuba11256 napisał:
    Dostałem rejestrator, który miał być skonfigurowany i gotowy do użycia, ale ja nie ustawiłem tej bramy. Znalazłem jakąś instrukcję do tego, włączyłem DHCP, zmieniłem kodowanie SSL na żadne i o tyle sytuacja się poprawiła, że status p2p zmienił się na online i udało się dodać rejestrator do aplikacji, która widzi, że rejestrator jest online. Natomiast dalej nie mogę włączyć podglądu kamer. Spróbuję jeszcze skontaktować się z producentem. Gdyby mi się udało uporać z problemem, to napiszę tutaj, żeby zostało, jakby ktoś inny miał podobny problem.

Problem rozwiązany. Okazało się, że router, który dostałem, miał ustawiony zły adres IP - po zmianie już można było się połączyć, ale tylko będąc podłączonym do sieci WiFi w domu. Ponadto zostały przywrócone ustawienia fabryczne, wykonana aktualizacja oprogramowania rejestratora oraz ponowna konfiguracja. Dopiero wtedy zaczęło wszystko działać. Temat do zamknięcia.
    Pozdrawiam
REKLAMA