logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z instalacja official rom na telefon

suturipro10 19 Gru 2023 09:11 195 0
REKLAMA
  • #1 20868401
    suturipro10
    Poziom 3  

Witam. Szukam pomocy przy naprawieniu telefonu za pomocą programu MiFlashTool. Potrzebuję tego programu do flashowania ROM-u, ale ciągle wywala jakieś błędy. Na początku były błędy ścieżek, które naprawiłem dodając je. Ale nie wiem, co zrobić z faktem, że MiFlashTool nie pozwala ściągnąć drivera. Po kliknięciu "instaluj MiFlashTool" po 2 sekundach się wyłącza i absolutnie nic się nie dzieje. Przy instalacji oficjalnego ROM-u wywala ciągle błąd "MiFlashTool error: cannot find file flash_all.bat". Nie mam pojęcia, co zrobić. Jestem tu początkujący i chętnie czegoś się nauczę. Potrzebuję uratować telefon, bo aktualnie nie ma systemu. Próba jakiejkolwiek instalacji custom ROM przez TWRP kończy się błędem w sygnaturze ZIP. Bardzo proszę o pomoc. W razie czego mogę wysłać jakieś zdjęcia problemów. Aktualnie telefon ma odblokowany bootloader, posiada dostęp do Fastboot oraz TWRP. Jeśli jest jakiś sposób instalacji innego ROM-u w taki prosty sposób, chętnie bym też spróbował. Format plików oficjalnego ROM-u, jakie posiadam, to TGZ oraz zwykły ZIP.
  • REKLAMA
REKLAMA