witam serdecznie.
odkurze troche ten temat tak jak wnetrze mojego samsunga
mam identyczny problem z tym telewizorem, ten sam model.
zabralem sie za naprawianie tego staruszka, moze jak mnie nie pokopie to cos z tego wyjdzie, przechodzac do rzeczy to objawy sa te same, jedynie czym sie rozni to tym, ze po wlaczeniu do pradu i wlaczeniu telewizora na czuwanie, zaswieca sie lekko dioda i powoli gasnie, tv nie mozna uruchomic.
latem telewizor stal przy oknie i jak nagrzewal sie od slonca to nie bylo problemow z uruchomieniem go.
niestety z przejsciem lata, w jesien telewizor przeszedl na emeryture i przestal sie uruchamiac
jakims sposobem wlaczajac suszarke i ogrzewajac spod telewizora dioda zablysla, swiecila sie az milo, wtedy to juz wystrczylo wcisnac przycisk i juz wszystko gralo i pokazywalo, hmmm jedyny minus to to ze ciagle podgrzewanie telewizora przez ponad 2 minuty przed wlaczeniem jest bardzo niewygodne, wiec miloby cos z tym zrobic. :] pewnie ten list dodal pare konkretow do powyzszych informacji tj.: dioda sie swieci ale krotko i gasnie, po podgrzaniu dolnej czesci telewizora mozna go uruchomic.
moja nieznajomosc elektroniczna, a na wyczucie juz naprawilem kilka rzeczy, podpowiada mi ze to jakis np. kondensator, ktory nie moze zmagazynowac energii, na rozruch, na rozgrzanie, czegos bez czego nie moze chodzic reszta... pozdro