logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak wyników wyszukiwania w DC++ mimo poprawnego działania wcześniej

Xan-dark_elve 01 Gru 2005 12:43 2500 7
REKLAMA
  • #1 2043491
    Xan-dark_elve
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Witam. Od wczoraj mam dziwny problem. Jak wszystko chodziło ładnie i pięknie tak teraz nie mogę wyszukiwać plików. Kiedy wpisuję frazę do wyszukania pojawia się napis "searching" ale wyników nie wyświetla. Zastanawia mnie co to może być skoro jeszcze wczoraj chodziło, a do tego czasu NIC nie instalowałem. [KOMPLETNIE NIC].

Jakieś sugestie ?
  • REKLAMA
  • #2 2043924
    betonn
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Co prawda nie znam przyczyn, ale mogę polecić Ci LDC++. Jest o tyle lepszy że potrafi ściągać plik z kilku źródeł.
  • REKLAMA
  • #3 2046616
    alicja1
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Spróbuj zrobić przywracanie systemu.Może coś przez nieuwagę " wywaliłeś" .Mnie raz pomogło.A jak nic nie da , może odinstaluj swoje dc+ i załóż na nowo .
  • #4 2046670
    SaraniS
    Poziom 26  
    Ocena: 26
    betonn napisał:
    Co prawda nie znam przyczyn, ale mogę polecić Ci LDC++. Jest o tyle lepszy że potrafi ściągać plik z kilku źródeł.

Witam
    Nie wiem, jak jest obcnie, ale jakis czas temu sciaganie w trybie multisource bylo zabronione na polskich hubach (dokladnie chodzilo o to, ze klienty DC++ z taka funkcja mialy tez inne funkcje mogace prowadzic do naduzyc - tzw. klienty operatorskie). Sam mialem problemy, uzywajac takich "wzbogaconych" klientow DC++ ;) Wowczas przestalem zagladac na polskie huby i poprzestalem na kilku czeskich, gdzie mam OP :) Ale wydaje mi sie, ze nadal moze to byc zabronione.
    Pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • #5 2047056
    betonn
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    LDC++ posiada emulację DC++:D
  • REKLAMA
  • #7 2049359
    zyzioo
    Poziom 14  
    Xan-dark_elve napisał:
    Witam. Od wczoraj mam dziwny problem. Jak wszystko chodziło ładnie i pięknie tak teraz nie mogę wyszukiwać plików. Kiedy wpisuję frazę do wyszukania pojawia się napis "searching" ale wyników nie wyświetla. Zastanawia mnie co to może być skoro jeszcze wczoraj chodziło, a do tego czasu NIC nie instalowałem. [KOMPLETNIE NIC].

Jakieś sugestie ?

Ustaw sobie tryp Pasive bo pewnie masz ustawione Active
    Aha mialem ten same problem.Jeżeli posiadasz widnowsa xp z sp2 to przeinstaluj sp2.U mnie pomogł.
    Pozdrawiam
  • #8 2570729
    Xan-dark_elve
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Spoko. Problem tkwił jednak w "głupim" firewallu, który blokował mi programy, które mimo wszystko dawałem na "przepuść" [i "zapamiętaj mój wybór", a program nie zapamiętywał tylko wszystko na powrót po włączeniu komputera blokował].

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z brakiem wyników wyszukiwania plików w programie DC++, mimo że wcześniej funkcja działała poprawnie i nie było instalacji nowych programów. W odpowiedziach zasugerowano kilka możliwych przyczyn i rozwiązań: przywrócenie systemu, reinstalację DC++, sprawdzenie konfiguracji portów i trybu połączenia (Active vs Passive), a także zwrócenie uwagi na ograniczenia na polskich hubach dotyczące multisource download. Wskazano również, że problem może wynikać z blokady portów przez firewall, nawet jeśli program jest dodany do wyjątków. Autor potwierdził, że przyczyną problemu był firewall, który mimo ustawień blokował ruch DC++.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA