logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Smart IPTV Samsung UE50CU7100, lista jest, ale brak połączenia

hapat13 05 Sty 2024 12:15 9270 5
REKLAMA
  • #1 20892438
    hapat13
    Poziom 7  
    Ocena: 16
    TV kupiony kilka dni temu (Samsung UE50CU7100) zainstalowana aplikacja Smart IPTV (przez smart HUB - z TV), wgrałem listę kanałów, ale prawie 90% z nich nie działa. Widać co ma lecieć (epg się wyświetla itd.), ale brak obrazu - następuje buforowanie od 0-100 (szybko 3x), a potem pojawia się komunikat "coudn't connect". Próbowałem zainstalować app z pendriva, ale pojawia się błąd (app nierozpoznana). Lista działała bez problemu na innym TV (też Samsung i też smart iptv) TV na kablu, internet światłowód.
    Może ktoś poleci jakąś inną app do Samsunga z 2023 r.
  • REKLAMA
  • #2 20892649
    daaniel121
    Poziom 17  
    Ocena: 99
    Sprawdź ustawienia sieciowe telewizora, aby upewnić się, że nie ma żadnych ograniczeń mogących wpłynąć na strumieniowanie.

Alternatywne aplikacje IPTV dla telewizorów Samsung:

SET IPTV: Jest to popularna aplikacja, która często jest zalecana jako alternatywa dla Smart IPTV.

Net IPTV: Podobna do Smart IPTV, Net IPTV jest dobrze oceniana przez użytkowników.

SSIPTV: Prosta i łatwa w użyciu aplikacja, która również może być kompatybilna z Twoim telewizorem Samsung.

OTT Player: Ta aplikacja pozwala zarządzać swoimi listami kanałów i jest dostępna na telewizory Samsung.

Sprawdź dostępność aplikacji w Samsung App Store: Niektóre aplikacje mogą nie być dostępne w zależności od regionu lub modelu telewizora.
  • REKLAMA
  • #3 20895581
    piegus961
    Poziom 2  
    Hej, mam taki sam problem, kilka dni temu kupiłem nowy TV Samsunga i też 90 % kanałów mi nie działa. Na starszym 2 letnim wszystko działa bezproblemowo. Sprawdzałem inne aplikacje i na nich jest to samo.
  • REKLAMA
  • #4 20895804
    daaniel121
    Poziom 17  
    Ocena: 99
    Czyli to jest jakiś masowy problem. Osobiście bym olał temat i na waszym miejscu kupił sobie coś typu mi box 4k, jest tego już od groma, lepsze parametry i Android niż ten Smart TV.
  • REKLAMA
  • #5 20896741
    piegus961
    Poziom 2  
    Hej Chyba się doszukałem o co chodzi. Samsung nie wspiera kodeku audio MPGE przez co większość IPTV nie działa.
    Chyba rzeczywiście najlepiej będzie kupić podstawkę TV.
  • #6 20925094
    hapat13
    Poziom 7  
    Ocena: 16
    No właśnie rozumiałbym to gdyby problem dotyczył każdego Samsunga. Natomiast na starszym ue65nu7102 problem nie występuje. Próbowałem użyć set iptv ale niestety nie wspiera mojej listy. Chyba odpuszczę i kupię jakiś android tv chociaż chciałem uniknąć dodatkowych urządzeń.
REKLAMA