logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto kupić kolumny Tonsil Altus? Wasze opinie i doświadczenia

maxkosmo 01 Gru 2005 14:56 2549 9
REKLAMA
  • #1 2043863
    maxkosmo
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Zastanawiam się czy nie kupić sobie tych kolumn.Co o nich powiecie?
  • REKLAMA
  • #2 2043884
    marniu
    Poziom 25  
    Ocena: 55
    hehe sprecyzuj bardziej zapytanie jakie altusy 75, 110 , 140 , 200 , 300 ?

pozdr. marniu
  • REKLAMA
  • #3 2044212
    CJ_Basseer
    Poziom 24  
    Ocena: 5
    I napisz do czego Ci sa te kolumny?
  • #4 2046746
    maxkosmo
    Poziom 10  
    CJ_Basseer napisał:

Do słuchania muzyki w domu.Nie wiem na pewno które są to altusy ale wydaje mi się zę są to 110.Mam wzmaka Diora Kleopatra WST 102. 20W na kanał ale ma strasznie dużo basu.
  • #5 2046836
    CJ_Basseer
    Poziom 24  
    Ocena: 5
    W jakim pokoju by to miało grac? Altusy sa do robienia chałasu, takze jak nie sluchasz glosno muzyki to beda zbedne dla Ciebie.
  • REKLAMA
  • #6 2046857
    audittenter
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Posiadam Altusy 300 napędzam je Pioneerkiem VSX-415 i hałasu one robią basik też jest super sąmsiedzi się nie odzywają do mnie. Małe imprezki też pogra.
  • REKLAMA
  • #7 2046885
    Rafi86
    Poziom 10  
    w sumie altusy to są dobre kolumny ja miałem 110 i nie narzekałem na nie grały naprawde dobrze:)pozdro
  • #8 2047086
    mate_ok
    Poziom 18  
    Ocena: 46
    maxkosmo napisał:
    CJ_Basseer napisał:

Do słuchania muzyki w domu.Nie wiem na pewno które są to altusy ale wydaje mi się zę są to 110.Mam wzmaka Diora Kleopatra WST 102. 20W na kanał ale ma strasznie dużo basu.

każdy wzmacniacz po podkręceniu bass na maksimum ma go dużo :D

Altusy generalnie z racji swojej dużej efektywności, mają zadanie wytworzyć koncertowy klimat. Jeśli słuchasz rocka i lubisz czasem przygrzać w domu to kupuj jak najbardziej. Ale ze względu na charakterystykę przenoszenia, np do tachniawki juz się nie bardzo nadają.
  • #9 2055758
    maxkosmo
    Poziom 10  
    mate_ok napisał:

Altusy generalnie z racji swojej dużej efektywności, mają zadanie wytworzyć koncertowy klimat. Jeśli słuchasz rocka i lubisz czasem przygrzać w domu to kupuj jak najbardziej. Ale ze względu na charakterystykę przenoszenia, np do tachniawki juz się nie bardzo nadają.

Raczej beda mi one słurzyły do słuchania muzyki cięrzszej-metalowej. Ale nie jakos tak zaskakująco głosno.Chodzi mi oto żeby graly czysto i dokładnie ale i zkopem a te dzięki 12'' glosnikom daja to.Ogólnie dzięki.
  • #10 2055998
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy opłacalności zakupu kolumn Tonsil Altus, szczególnie modeli Altus 110 i Altus 300. Użytkownicy pytają o konkretne modele, zastosowanie i warunki odsłuchu. Altusy są polecane do słuchania muzyki głośnej, zwłaszcza rocka i metalu, ze względu na dużą efektywność i charakterystyczne brzmienie z mocnym basem. Model Altus 300 dobrze współpracuje z wzmacniaczem Pioneer VSX-415, zapewniając mocny bas i głośność odpowiednią na małe imprezy. Altusy 110 mają 10-calowe głośniki, co budzi wątpliwości co do podanego rozmiaru 12 cali. Wzmacniacz Diora Kleopatra WST 102 (20W na kanał) jest oceniany jako mający nadmiar basu. Altusy nie są rekomendowane do cichego słuchania w małych pomieszczeniach, gdyż ich charakterystyka sprzyja tworzeniu koncertowego klimatu. Ogólnie kolumny te są cenione za czystość dźwięku, dokładność i mocne uderzenie basu, co odpowiada preferencjom słuchaczy muzyki cięższej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA