logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z dwoma klawiszami w klawiaturze Genesis Thor210 RGB oraz Problem z kościami RAM

raczetofficial 18 Sty 2024 20:50 189 1
REKLAMA
  • #1 20916696
    raczetofficial
    Poziom 1  
    Nie działa mi poprawnie klawisz 'I" i "O". Przy mocnym uderzeniu działa, a przy lekkim uderzeniu nie reaguje, pomimo że inne klawisze normalnie reagują. Usuwałem wszystkie sterowniki i instalowałem na nowo, czyściłem, wtykałem pod wszystkie porty USB, u trzech kolegów normlanie wszystko działa, a u mnie pomimo wymiany komputera na nowy (wszystkie podzespoły nowe, nawet z budową) dalej występuje ten problem, klawiatura nie jest zużyta, stan prawie nowy tylko przeleżała 3 lata w pudełku na szafie, niestety nie pamiętam czy wcześniej działała, bo nie pamiętam żebym ją używał po za rozpakowaniem i szybkim podłączeniem jak wygląda. W tamtym okresie miałem nową klawiaturę, a tą odłożyłem jak by ta pierwsza się rozwaliła.
    Moje pod zespoły:
    - NVIDIA GeForce RTX 3060
    - AMD Ryzen 7 5700x 8 core
    - Dyski:
    - Hitachi HDS721010CLA330
    - Patriot P210 512GB
    - WB Blue SN570 1TB
    - Płyta główna GIGABYTE B550 Aorus Elite V2
    - Aktualnie tylko 8GB RAM DDR4, bo tu mam drugi problem który pojawił się nie dawno, kilka dni temu.
    Jak podpinam do płyty głównej drugie 8Gb które był podpięte od nowości. Nagle kilka dni temu komputer nie chciał się włączyć i blokował się na etapie włączania komputera, nic nie chciało pomóc po kilku próbach stwierdziłem że wyciągnę jedna kość ram i komputer normalne załapał. Obydwie kości działają, podpinałem każdą z nich osobno i komputer sie odpalał. Da się coś na to zaradzić? Czy płyta główna do wymiany?
  • REKLAMA
  • #2 20918128
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8247
    Witaj.
    Sprawdź, czy inna klawiatura działa poprawnie. Z opisu wynika, że jest to uszkodzenie mechaniczne mimo wszystko, więc jak dla mnie nie warto się skupiać na oprogramowaniu. Klawiatura ta powinna działać na standardowym sterowniku systemowym, bez jakiegokolwiek dodatkowego oprogramowania.

Co do pamięci to podaj ich dokładne modele.
REKLAMA