logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Poszukuję programu do zamiany e-booka na audiobooka

robertcrypto 28 Sty 2024 18:31 336 5
REKLAMA
  • #1 20933590
    robertcrypto
    Poziom 4  
    Witam. :)

Mam takie pytanie, czy moglibyście polecić dobry program AI do zamiany e-booka w audiobooka w formacie mp3 albo mp4? Nie musi być darmowy, najważniejsze by nie miał limitu znaków. :)

Pozdrawiam
    Robert
  • REKLAMA
  • #2 20933661
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1187
    Włącz nagrywanie w smartfonie i przeczytaj książkę na głos.
    I żaden ci program nie jest potrzebny.
  • REKLAMA
  • #3 20934321
    keseszel
    Poziom 26  
    Ocena: 558
    Nagrywanie książek nie jest takie łatwe. Próbowałem.
    Czas to jedno, drugie to dykcja, tło dźwiękowe, mikrofon.,.
    Taka ciekawostka- nie żebym chciał sie kłócic.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 20934678
    keseszel
    Poziom 26  
    Ocena: 558
    Wow, fajnie. Ja na razie stosuje dyktowanie SMS i WA, ale trzeba pamiętać o znakach interpunkcyjnych. Kiedyś chyba wpadł mi w ręce ten program, ale nic nie robiłem - został odłożony na zaś.. może warto zobaczyć, bo audiobooki są strasznie kobylaste - niektóre na gryzoniu dochodzą do 1 GB.
  • #6 20935143
    Hexody
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Balabolka (też jest w wersji portable z portableapps.com)- duże możliwości ustawienia nagrania (szybkość, akcentacja itd). Radzi sobie z prawie każdym plikiem z edytorów tekstu. Można ustawić wielkość plików po podziale (bo często lepiej 50 po 3 minuty a nie jeden półtoragodzinny). Mozna też ustawić własne ustaiwnia kompresji (są presety, np. do lame, wyraźnie lepsze przy słuchaniu tekstu). Obsługuje głosy, m. in. w formacie tts- ja używam lektorów Ivona z dawnych lat (głosy Microsoftu z win 7 były mniej przyjemne, później nie szukałem innych). Ivona już nie jest rozwijana (być może też niedostępna dla nowych klientów). Parę (naście) lat temu wykupieni przez jakąś dużą firmę i przynajmniej ta oferta zniknęła.
REKLAMA