logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak reakcji na zmianę jasności ekranu w Lenovo IdeaPad Z500 po aktualizacji do Win 10

Dawid_33 01 Lut 2024 18:11 405 1
REKLAMA
  • #1 20939798
    Dawid_33
    Poziom 2  
    Wzmagam się z problemem ustawienia jasności ekranu w laptopie marki Lenovo. Komputer ma ok. 7-8 lat. Wgrałem do niego nowego Windowsa 10, ponieważ poprzedni system operacyjny był Windows 7, w który również występował problem z jasnością ekranu. Po wgraniu na nowo systemu operacyjnego Windows 10 problem z ekranem zanikł (jasność była maksymalna). Po zmianie jasności wyświetlacza ekran momentalnie się ściemniał i dalej ponownie powtarza się problem. Nawet gdy suwak do zmiany wartości jasności był w pozycji minimum, czy też maksimum to ekran nadal był ciemny (nie reagował na zmianę). Szukałem po różnych stronach internetowych odpowiedzi odnoszących się do tego problemu. Wygrywałem sterowniki do niego od ekranu, karty graficznej oraz od zarządzania energii. Również w jednym z artykułów Microsoft, osoba wypowiadająca się podała komendy do cmd w celu niby naprawy tego błędu, ale nic to nie dało. W jaki sposób mógłbym to naprawić.
    Model laptopa: Lenovo IdeaPad Z500
  • REKLAMA
  • #2 20940826
    ArturJK
    Poziom 39  
    Ocena: 772
    Z jakim systemem operacyjnym był oryginalnie ten notebook? Pełne wsparcie sterowników na stronie producenta, jest maksymalnie dla Windowsa 8.1.
REKLAMA