logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór używanej myjki Karcher z grzaniem wody i ciśnieniem 160-170bar

dariusz62 04 Lut 2024 18:00 585 2
REKLAMA
  • #1 20944807
    dariusz62
    Poziom 3  
    Ocena: 49
    Witam serdecznie
    Chciałbym zapytać, czy są na forum eksperci od myjek ciśnieniowych Karcher? Potrzebuję pomocy przy wyborze myjki. Nadszedł czas na wymianę mojej K7. Potrzebuję po prostu myjki z grzaniem wody. To na czym mi zależy to ciśnienie nie grosze jak w mojej K7 czyli minimum 160 - 170bar. Do tego jak wspomniałem grzanie wody i fajnie jakby miała dozownik na środek zmiękczający wodę bo u mnie woda jest strasznie twarda i po umyciu, jak się nie wytrze samochodu od razu, to pozostaje taki biały nalot który bardzo ciężko później czymkolwiek zmyć. Ja się niestety na tym dobrze nie znam a jak wiadomo, są modele mniej i bardziej udane. Nie chciałbym się przypadkowo naciąć na ten model mniej udany. Aha, zapomniałem dodać, że szukam czegoś używanego. Myjka nie będzie używana profesjonalnie. Będzie pracowała max kilka godzin w miesiącu a te nowe myjki z serii HDS swoje kosztują. Budżet? Nie wiem, trudno powiedzieć ale powiedzmy tak 5 - 8 tysięcy chciałbym dać. Natomiast jak będzie jakiś model który warto kupić a będzie kosztował 9 tysięcy to wiadomo że dorzucę. Nie kupuję tego na rok czy dwa tylko na lata.
  • REKLAMA
  • #2 20944925
    roxio
    Poziom 27  
    Ocena: 211
    Ale "domowego" HDS 5/15 U 1.064-912.0 kupisz nowego w granicach 8k, używanego hds 790 (400V) kupisz w granicach 4000zł
  • #3 20944966
    dariusz62
    Poziom 3  
    Ocena: 49
    Zgadza się, tylko spotkałem się z opiniami (nie wiem na ile są one prawdziwe), że co model to gorszy. Nie wiem też jak wygląda grzanie wody w tych nowych egzemplarzach. Bo o ile się nie mylę, to w tych starszych modelach, za grzanie wody odpowiada silnik spalinowy. Natomiast te w tych nowych chyba jest grzałka elektryczna. Albo się mylę. Bo pracowałem takich starszym HDS'em to tam normalnie był właśnie silnik spalinowych i wydaje mi się że on odpowiadał za grzanie wody. I te myjki które podałeś mają 150bar. Wolał bym jednak coś mocniejszego bo myjka będzie pracowała na gospodarstwie więc ta moc by się przydała :). I szukam też czegoś ze zwijakiem przewodu bo z tym zawsze jest problem.
REKLAMA