logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon Power Shot SX 120 IS - ciągłe komunikaty o rozładowanych bateriach

HENMARKUL 04 Lut 2024 19:20 669 3
  • #1 20945008
    HENMARKUL
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Od 10 lat posiadam aparat fotograficzny Canon Power Shot SX 120 IS. Robiłem zdjęcia sporadycznie ,które w moim przekonaniu były b. dobre aż tu nagle będąc na wakacjach w Egipcie, aparat odmówił posłuszeństwa. Na monitorze aparatu zaczęła pojawiać się ikona rozładowanych baterii z napisem wymień baterie. Aparat pracował na akumulatorach firmy Sanyo, ale zapomniałem zabrać ładowarki . Kupiłem nowe baterie nie akumulatorki / w instrukcji pisze że może pracować na bateriach /, aparat zrobił kilka zdjęć i to samo, kupiłem następne i to samo. W kraju kupiłem akumulatory firmy Duracell 2500 mAh ale nic to nie zmieniło, może nie znosi akumulatorów innego producenta ani baterii. Nie wiem co mam zrobić ,czy oddać aparat do naprawy, czy kupić nowy. Może ktoś mi przybliży przyczynę awarii lub dalsze działania za co z góry serdecznie dziękuję.
  • #2 20945136
    Zwierzak_PAH
    Poziom 29  
    Ocena: 261
    A nie jest to komunikat o rozładowaniu baterii podtrzymania czasu/daty etc ?
    Z boku klapka z napisem CR 1220.
  • #3 20957134
    HENMARKUL
    Poziom 10  
    Uprzejmie dziękuję za podpowiedź, mam w aparacie włożone nowe akumulatory firmy Duracell 2500 mAh, po zrobieniu kilku zdjęć w lewym górnym rogu aparatu wyświetla się migające zdjęcie baterii w kształcie paluszka. Być może ma to związek z baterią podtrzymania czasu/daty ponieważ nie mogę wgrać ani czasu ani daty. Kupię nową baterię guzikową i dam odpowiedź, ale z góry serdecznie jeszcze raz dziękuję za podpowiedź.
  • #4 20966127
    HENMARKUL
    Poziom 10  
    Zakupiłem nową baterię guzikową CR 1220 ,wbiłem datę i godzinę , ale migająca ikona baterii nie znikła, problem pozostał.
REKLAMA