logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak wyłączyć VPN, by móc korzystać ze strony 500px.com?

jacekni 11 Lut 2024 11:58 648 13
REKLAMA
  • #1 20955689
    jacekni
    Poziom 5  
    Ocena: 8
    Mam pytanie odnośnie wyłączenia VPN. Akurat taka prośba wyłączenie VPN pojawia się podczas próby wejścia na stronę 500px.com Zaglądałem w ustawienia, ale tam za wiele. W opcjach zaawansowanych VPN są tylko dwie opcje do wyłączenia: 1/Zezwalaj na połączenia w sieciach taryfowych i 2/ Zezwalaj na połączenie e z VPN podczas korzysania z roamingu. Czy jest więc sposób na to wyłączenie i czy jest sens to robić, a jeżeli tak to jak?
  • REKLAMA
  • #2 20955804
    freebsd
    Poziom 42  
    Ocena: 2027
    Z jakich urządzeń, systemów operacyjnych, oprogramowania korzystasz?
  • #3 20956567
    jacekni
    Poziom 5  
    W trzech laptopach Windows 10. Dotyczy ten problem tylko tej strony: 500px.com. Wszystko poza tym jest ok
  • REKLAMA
  • #4 20956573
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 20956645
    freebsd
    Poziom 42  
    @jacekni Poproszę o zdjecie lub zrzut ekranu z komunikatem błędu.
    Używasz jakies oprogramowanie antywirusowe?

jacekni napisał:
    W trzech laptopach Windows 10. Dotyczy ten problem tylko tej strony: 500px.com. Wszystko poza tym jest ok
    Używasz jednego połączenia z Internetem? Jakie to łącze, jaki router?
  • REKLAMA
  • #6 20956745
    jacekni
    Poziom 5  
    freebsd napisał:
    @jacekni Poproszę o zdjecie lub zrzut ekranu z komunikatem błędu.
    Używasz jakies oprogramowanie antywirusowe?

jacekni napisał:
    Używasz jednego połączenia z Internetem? Jakie to łącze, jaki router?

nie używam programu antywirusowego, tylko Windows defender i jedno łącze internetowe. Ruter - TP Link. Strona ta parę miesięcy temu otwierała się bez problemów, dziś chciałem wrócić do niej i się podziało. Poprzednio były te same laptopy, te same systemy i ten sam ruter
    Załączniki:
    • Jak wyłączyć VPN, by móc korzystać ze strony 500px.com? 1707676294020.jpg (3.37 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 20956835
    freebsd
    Poziom 42  
    Jakiej używasz przeglądarki i jaki masz zainstalowane do niej dodatki?
    Możesz spróbować użyć innych przeglądarek?
    Czy z Twojego telefonu podłączonego do tej samej sieci WiFi co komputery również problem występuje?
  • #8 20957080
    jacekni
    Poziom 5  
    Przeglądarki to Firefox, Chrome i Opera. Na każdej to samo, żadnych dodatków nie mam tylko Adblock. Na telefonie to nie występuje...

Dodano po 12 [minuty]:

Przeglądarki to Firefox, Chrome i Opera. Na każdej to samo, żadnych dodatków nie mam tylko Adblock. Na telefonie to nie występuje...
  • #9 20959663
    freebsd
    Poziom 42  
    Nie mam pomysłu, jakie rozwiązanie zaproponować. Powinieneś zgłosić problem do twórców strony.
    Możesz też spróbować skorzystać z porad, które znajdziesz pod hasłami "Jak obejść blokady VPN w 2024 roku", lub "Jak ominąć wykrywanie VPN". Znajdziesz tam porady od zmiany DNS, po użycie serwerów maskowanych VPN.
  • #10 20960861
    krru
    Poziom 33  
    Ocena: 214
    Ale na jakiej zasadzie może działać takie wykrywanie VPN? Wydaje mi się że jedynie w ten sposób, że serwer zna adresy tych VPN-ow i jeśli dane żądanie pochodzi z jednego z tych adresów uznaje że jest to połączenie przez VPN. Innej możliwości nie widzę. Zmiana systemu, przeglądarki nic tutaj nie pomoże, można jedynie zmienic VPN na jakieś mało popularne, którego może nie być na liście.
  • #11 20961332
    freebsd
    Poziom 42  
    krru napisał:
    można jedynie zmienic VPN na jakieś mało popularne, którego może nie być na liście.
    Problemem jest konfiguracja strony 500px.com, ponieważ @jacekni nie używa VPN, a przynajmniej tak to zrozumieliśmy. Ponieważ komunikat jest fałszywy to zaproponowałem pomysły do wypróbowania, pozwalające na obejście problemu.
  • #12 20961430
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5403
    @jacekni
    Jak na stronę wejdziesz przez internet Z telefonu (LTE), to też jest problem?

Jakie masz IP (dynamiczne, stałe, prywatne) na tym necie z TPLinka?
  • #13 20961589
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #14 21282416
    jacekni
    Poziom 5  
    Problem dalej pozostaje. Daje radę bez tej witryny

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z dostępem do strony 500px.com, który pojawia się podczas korzystania z VPN. Po wyłączeniu VPN w ustawieniach, problem nadal występuje. Użytkownik korzysta z trzech laptopów z systemem Windows 10 oraz routera TP Link. Inne strony działają poprawnie, a problem nie występuje na telefonie. Uczestnicy dyskusji sugerują, że może to być błąd w rozpoznawaniu VPN przez stronę 500px.com. Rekomendacje obejmują kontakt z twórcami strony oraz sprawdzenie ustawień IP i DNS. Wskazano również na możliwość zmiany VPN na mniej popularny, aby uniknąć wykrywania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA