logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z klawiatura wbudowaną Dell Latitude 5500, Win10 - przyciski działają co drugi lub trzeci r

witgajda 11 Lut 2024 16:47 351 2
REKLAMA
  • #1 20956392
    witgajda
    Poziom 3  
    Ocena: 7
    Witam,
    Jak w temacie Dell Latitude 5500, Win 10. Podczas pisania na klawiaturze wbudowanej, przyciski działają co drugie trzecie kliknięcie (nie ma reguły) czyli wpisując słowo elektroda wychodzi mi np. elkra. Wciskając drugi raz ten sam przycisk litera lub cyfra normalnie wskakują. Jest tak ze wszystkimi klawiszami zwykłymi numerycznymi cofnij itp. Jeśli podłączę zewnętrzną klawiaturę USB to pisze się na niej normalnie - nie mam już pomysłu co to może być.. Ktoś zna rozwiązania? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 20958566
    rtj71
    Spec od komputerów
    Ocena: 353
    Laptop był zalany? Rozkładany na części? to może być fizyczne uszkodzenie klawiatury. Warto byłoby zacząć od odpięcia, przeczyszczenia taśmy/gniazda i złożenia na nowo.
  • #3 20959525
    witgajda
    Poziom 3  
    Ocena: 7

Laptop nie był zalany, zrzucony, rozkręcany - stoi w jednym miejscu na biurku. Mnie to bardziej wygląda na jakiś problem z oprogramowaniem niż fizyczny, bo touchpad chodzi dobrze i poza tym problemem nie pojawiają się żadne inne.. może to jakaś funkcja w Windows 10 jest włączona, choć naprawdę nie mam pojęcia, co mogłoby to być.
REKLAMA