Środkowy Twój rząd jest do rozlutowania, ponieważ nie można tutaj łączyć LED równolegle dla zastosowanego drivera...
Znowu dałeś zdjęcie tylko fragmentu i nie wiadomo z tego zdjęcia ile w ogóle masz tych LED ani ile masz tych driverów?
Jak dotąd to nigdzie nie napisałeś ile LED ma stary czyli lewy działający rząd? Czy nie możesz zrobić zdjęcia całości? Poproszę o zdjęcie całości! Ponadto te 6 przewodów na dole od listwy łączeniowej z ostatniego Twojego zdjęcia to gdzie idą? Czemu nie zrobiłeś zdjęcia dalszego ciągu tych przewodów, gdzie są podpięte? Czy do 3 identycznych driverów? Pasowałoby, aby tak było. Tak wygląda, jakbyś się bawił z nami w ciuciubabkę i trzeba od Ciebie wyciągać fotki, które powinny być zrobione w pierwszym Twoim poście...
Posiadasz mierniki?
Zastosuj 3 takie same DRIVERY LED jak ten ze zdjęcia, gdy masz 30 diod LED po 3W każda łącząc tak:
Kliknij na obrazek wyżej.
Gwarantuję Ci, że to zadziała pod warunkiem, że zastosujesz 3 drivery takie jak na zdjęciu i o ile LEDY i DRIVERY są nadal sprawne!
Od samego początku mogłeś to zrobić na wzór i podobieństwo działającego obwodu! Jeżeli to robiłeś wcześniej i nie było sukcesu, to dlatego, że popełniłeś gdzieś błąd montażowy lub jedna z diod była wadliwa, a ponadto Twój LED DRIVER może obsłużyć maksymalnie tylko 10 LED po 3W, czyli tylko 30W w sumie, jak wynika z jego tabliczki znamionowej, a nie więcej. Jeżeli stosowałeś inny driver lub więcej LED, np. 20, to tu był Twój błąd... Po prostu dla większej ilości takich LED potrzeba większej ilości takich DRIVERÓW!
Czy już wiesz, w czym rzecz?
Nie rozumiem tego Twojego opisu:
TukiLuki napisał: Iskrzy tylko w momencie podłączenia całego mojego zestawu z Led Driverem - zapalają się wtedy wszystkie ledy i na tym koniec.
Na czym polega koniec? Zapalają się i palą się nadal czy nie? Twoje opisy są niezrozumiałe... Czy też słowo "koniec" dotyczy tego, że następuje koniec żywota LED czy też DRIVERA?
TukiLuki napisał: dostałem pozostałość od starego właściciela.
Widocznie stary właściciel nie przekazał Ci wszystkich (trzech) driverów? A ponadto Tak jak i Ty, to my także nie wiemy co tam było pierwotnie... A jak ma być według tego, co piszesz, co masz a czego nie masz i co chcesz osiągnąć, to narysowałem Ci wyżej w sposób jak myślę zrozumiały?