Witajcie
Jak przywrócić dźwięk pod Windows 10 w laptopie ASUS ExpertBook B1500?
Jest tam karta Realtek.
W Menedżerze urządzeń, w kontrolerach dźwięku, we właściwościach Realtek(R) Audio, w zakładce Szczegóły, Identyfikator sprzętu to
Nie wiem, czy aktualizacje Windows miały na to wpływ, ale to jedyna zauważona przeze mnie rzecz, która się wydarzyła.
Być może wiązanie aktualizacji z brakiem dźwięku jest błędne.
Kilka dni temu przestał być słyszany dźwięk przy zmianie głośności.
Normalnie, po przesunięciu suwaka od głośności pod Windows, był słyszany dźwięk informujący o sile głosu.
Zniknięcie dźwięku miało miejsce, gdy jeszcze aktualizacje nie były zainstalowane, ale ściągnięte.
Następnego dnia, po instalacji aktualizacji, żaden dźwięk nie był już odtwarzany.
Dodam, że pod linuksem, uruchomionym z pendrive’a, normalnie się odtwarzają dźwięki.
Zaktualizowałem BIOS, zaktualizowałem sterowniki do karty dźwiękowej, instalowałem też starsze wersje. Przeprowadziłem aktualizację Windows, która w jednym przypadku (KB5034441) się nie udała, ale o tym w innym wątku.
Żadne z tych operacji nic nie dały.
Nie ma błędów ani ostrzeżeń w Menedżerze urządzeń.
Programy odtwarzające dźwięki (np. MP3), po kliknięciu na plik i próbie odtworzenia, pokazuję poniższe okienka.
Jak przywrócić dźwięk pod Windows 10 w laptopie ASUS ExpertBook B1500?
Jest tam karta Realtek.
W Menedżerze urządzeń, w kontrolerach dźwięku, we właściwościach Realtek(R) Audio, w zakładce Szczegóły, Identyfikator sprzętu to
INTELAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0256&SUBSYS_1043111F&REV_1000Nie wiem, czy aktualizacje Windows miały na to wpływ, ale to jedyna zauważona przeze mnie rzecz, która się wydarzyła.
Być może wiązanie aktualizacji z brakiem dźwięku jest błędne.
Kilka dni temu przestał być słyszany dźwięk przy zmianie głośności.
Normalnie, po przesunięciu suwaka od głośności pod Windows, był słyszany dźwięk informujący o sile głosu.
Zniknięcie dźwięku miało miejsce, gdy jeszcze aktualizacje nie były zainstalowane, ale ściągnięte.
Następnego dnia, po instalacji aktualizacji, żaden dźwięk nie był już odtwarzany.
Dodam, że pod linuksem, uruchomionym z pendrive’a, normalnie się odtwarzają dźwięki.
Zaktualizowałem BIOS, zaktualizowałem sterowniki do karty dźwiękowej, instalowałem też starsze wersje. Przeprowadziłem aktualizację Windows, która w jednym przypadku (KB5034441) się nie udała, ale o tym w innym wątku.
Żadne z tych operacji nic nie dały.
Nie ma błędów ani ostrzeżeń w Menedżerze urządzeń.
Programy odtwarzające dźwięki (np. MP3), po kliknięciu na plik i próbie odtworzenia, pokazuję poniższe okienka.