logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aktualizacja skanera VSCAN VAG MINI - problem z WinRAR i archiwum

Andrzej-Kraków 20 Lut 2024 16:20 930 3
REKLAMA
  • #1 20970328
    Andrzej-Kraków
    Poziom 8  
    Ocena: 24
    Witam,
    pytanie odnośnie skanera z tytułu tematu;
    mianowicie aktualizacje do urządzenia ze strony producenta były pobierane na pulpit komputera i pózniej otwierane/rozpakowywane przez program WinRAR i dalej wszystko bezproblemowo się aktualizowało przez oprogramowanie Vscan update producenta.
    Jednakże ostatnio aktualizację program WinRAR nie chce otworzyć/rozpakować (są tam dwa pliki "oprogramowanie i kody błędów") dając info, że "archiwum jest uszkodzone lub ma niewłaściwy format" co uniemożliwia mi przeprowadzenie aktualizacji.
    Możecie mnie oświecić gdzie tkwi problem i jak to ogarnąć, aby wszystko wróciło do normy?
    Dzięki za pomoc.
    P.S. Daję link jakiego skanera problem dotyczy;

https://allegro.pl/oferta/nowy-skaner-vscan-vag-mini-pl-k-can-5481480443
  • REKLAMA
  • #2 20970366
    Gienek
    Poziom 37  
    Ocena: 352
    Podświetl plik rar, i prawy klik myszki, pokaże się rozwinięte menu a w nim WinRAR, klik na WinRAR i wybierz Otwórz przy pomocy winrara. Mnie to pomaga w takiej sytuacji jak Twoja.
  • REKLAMA
  • #3 20970417
    Andrzej-Kraków
    Poziom 8  
    Ocena: 24
    Tylko, że ten plik domyślnie już przychodzi na WinRar i czy kliknę w pobrany plik z ikoną WinRAR czy otwieram go tak jak napisałeś "otwórz za pomocą" to program się otwiera tylko następnie klikając dwa razy już w ten konkretny plik aktualizacji nie otwiera się tylko jest info o nieprawidłowości jak napisałem wyżej.
    Tak na marginesie plik aktualizacyjny jest w jakimś formacie DTC, a w formie informacyjnej na górze otwartego WinRAR-a jest podane vscanvagmini 5.22.zip.....
    Nie wiem, nie mam wiedzy czy ta niejednolitość ma znaczenie czy nie no i nie pamiętam czy we wcześniejszych aktualizacjach był dawany plik w formacie DTC czy innym, też tego nie kojarzę.
  • #4 20975863
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3370
    Wrzuć ten plik będzie prościej. Ściągnij najnowszego winrara, plik który ściągasz masz z rozszerzeniem .rar czy .zip. jeżeli .zip spróbuj programem 7zip.
REKLAMA