Kupiłem od osoby prywatnej już jakiś czas temu. Nie był używany , aż do dziś , przyjechał kuzyn Audi i chciał żeby skasować błędy no i się ośmieszyłem a nie skasowałem. Ciekawe czy ten opis usuwania usterki pomoże https://vw-clubpolska.pl/index.php?topic=12458.0 .Czy coś jest uszkodzone na płytce.
Pomoże tylko wtedy, kiedy kabel był podłączony do komputera i został uruchomiony na nim program z dostępem do internetu. Potocznie mówiąc, został zablokowany (uceglony). Ponowne wgranie firmware powinno wtedy pomóc. Na początek może najpierw sprawdź czy masz, wyłączony antywirus (nawet ten systemowy) bo też potrafi zepsuć poprawne uruchamianie. Przeinstaluj na nowo program jak mówi instrukcja do tego kabla. I najważniejsze, pierwsze uruchomienie programu należy wykonać z podłączonym kablem do auta na włączonym zapłonie. Wtedy wykonać test portu USB, oraz zapisać ustawienia. Do tego polecam dodać folder z programem do wyjątków w zaporze systemowej, no i może zablokować programowi dostęp do internetu oraz wyłączyć jego aktualizacje. Jeżeli powyższe czynności nie pomogą, to próbować flashować firmware według instrukcji z linku.
Wgrywanie EEPROMu ma sens w przypadku, gdy widzi kabel i w programie widzi status interfejsu jako niezarejestrowany. Jeśli po podłączeniu pod USB nie pojawia się w Menedżerze Urządzeń, wówczas jest całkowicie uszkodzony. Wersja V2? Czy z kabelkiem na stałe?
W menadżerze urządzeń jest widziany jako Roos-Tech. Kabelek wlutowany na stałe. Na PCB nadruk VAG15. Dziwne, bo na obudowie jest VAG 17. Z drugiej strony na obudowie HEX+CAN, Dual-K & CAN-USB. Rev.B
No tak mnie gość załatwił. Pytałem czy oryginał itp .Zapewniał ,że tak. Wczoraj pierwszy raz chciałem go użyć , a kupiłem go w tamtym roku. Od leżenia chyba się nie zepsuł.Tyle co zainstalowałem program .Trudno mam nauczkę. Dziękuję wszystkim za pomoc.
✨ Użytkownik zgłasza problem z interfejsem VCDS, który nie łączy się z samochodem Audi, wyświetlając błąd połączenia USB oraz brak wykrycia portu COM. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, w tym uszkodzony kabel, który może być chińską podróbą. Użytkownik został poinformowany o konieczności sprawdzenia, czy interfejs jest widoczny w Menedżerze Urządzeń oraz o możliwości wgrania firmware, jeśli kabel jest zablokowany. Wskazano również na problemy z oprogramowaniem, takie jak konieczność wyłączenia antywirusa i ponownej instalacji programu. Ostatecznie użytkownik wyraził frustrację z powodu zakupu uszkodzonego sprzętu. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.