logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć kod z tunera Pioneer BTC 1330 po przypadkowym zablokowaniu?

user33 03 Gru 2005 18:26 11691 8
REKLAMA
  • #1 2050310
    user33
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Witam serdecznie.
    Mam problem z tunerkiem Pioneer btc 1330.
    Otóżp po wizycie przyjaciół gdy chciełem zaprogramować odbiornik - ten pyta mnie o kod. którego nie znam. Pewnie ktoś zrobił mi psikusa albo za długo bawił się pilotem. Proszę o pomoc w zdjęciu tego kodu.
  • REKLAMA
  • #2 2051147
    flashh
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    będzisz musiał przeprogramować EEPROma.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2051644
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Wypróbuj proste kody jak 0000,1111,1234 itp. jeśli nie zadziałają to jak wyżej.

SławeK
  • #4 2051649
    user33
    Poziom 13  
    Kody proste i bardziej skomplikowane próbowałem ale tego jest 9999 kombinacji więc chyba by mi się klawiatura wytarła do zera.
    Jeśli chodzi o przeprogramowanie eeproma to myślę że to nie jest lot na księżyc i da się przeżyć. Jeśli nie ma innych sposobów to chętnie skorzystam z jakichś wskazówek co do tej roboty.
  • #5 2051927
    piooo
    Poziom 29  
    Ocena: 41
    tu jest parę wątków z tym tematem : http://1330.etv-bis.com/ , nie wiem czy masz oryginalny i legalny soft , jeśli tak to telefon do c+ i prośba o reset hasła , pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 2051939
    epiotr2
    Poziom 13  
    Ocena: 13
    kwestia jeszcze czy masz kod założony na tunerze czy na karcie???
  • REKLAMA
  • #7 2052421
    user33
    Poziom 13  
    Witam ponownie.
    Kod jest na tunerze gdyż karta w innym nie woła kodu, a w tym tunerku inna karta też chce "zjeźć - kod". Natomiast tuner jest porogramowany fabrycznym kodem ale nie jest własnością cyfry bo był wykupiony za starych dobrych czasów na własność więc cyfra umywa ręce.
  • Pomocny post
    #8 2052678
    piooo
    Poziom 29  
    Ocena: 41
    jeśli masz oryginalne oprogramowanie to zrób reset tunera ,poprzez zwarcie punktu K2501 z masą , ja to robię z obudową głowicy antenowej , nie rób np zwarcia do niczego w zasilaczu , bo to się wydaje masą najczęściej jest pod napięciem . Po kolei : włączasz zasilanie tunera , zwierasz punkt K2501 do masy , podtrzymując zwarcie włączasz tuner poprzez naciśnięcie strzałki góra lub dół na tunerze i czekasz aż zmieniające cyfry ustalą się w pozycji 8888 , zdejmujesz zworę , wyłączasz zasilanie tunera i masz go czystego.Następnie ściągasz listę i oprogramowanie z satelity , to też nie jest takie proste ,bo kanały c+ są w drugiej połówce i nie pojawią się przy normalnym ściąganiu, najpierw poczytaj później rób ,pozdrawiam
  • #9 2066734
    user33
    Poziom 13  
    Wielkie dzięki za pomoc. Po resecie i powtórnym zapuszczeniu programowania załapał wszystkie kanały i chodzi bez problemów. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy tunera Pioneer BTC 1330, który po przypadkowym zablokowaniu wymaga podania nieznanego kodu zabezpieczającego. Próby wpisania standardowych kodów (0000, 1111, 1234) nie przyniosły efektu ze względu na dużą liczbę możliwych kombinacji. Kod jest zapisany bezpośrednio w tunerze, nie na karcie. Rozwiązaniem jest reset tunera poprzez zwarcie punktu K2501 do masy podczas włączania urządzenia, co powoduje ustawienie kodu na wartość fabryczną (8888) i umożliwia ponowne zaprogramowanie odbiornika. Po resecie konieczne jest ponowne pobranie listy kanałów i oprogramowania z satelity, uwzględniając specyfikę kanałów cyfrowych. Alternatywnie można rozważyć przeprogramowanie pamięci EEPROM lub kontakt z dostawcą oprogramowania w celu resetu hasła, jeśli posiadany soft jest oryginalny i legalny.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA