logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Multimetr Aneng AN870 - zmienne wartości na wyświetlaczu przy AC

vogue18 29 Lut 2024 20:48 588 2
REKLAMA
  • #1 20984770
    vogue18
    Poziom 2  
    Zakupiłem taki multimetr u chińczyka i po włączeniu np. na voltomierz prądu zmiennego na wyświetlaczu cały czas zmieniają się jakieś wartości liczbowe, pokazuję to na filmiku.

Nie mam pojęcia o co chodzi, bo np. przy pomiarze napięcia w sieci 230V wartość napięcia jest pokazywana dobrze. Czy jest to oznaka uszkodzenia czy w tych multimetrach jest to normalne? Nie wiem co z tym sprzętem robić. Proszę o poradę.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20984814
    beatom
    Poziom 38  
    Ocena: 853
    Nic zlego z tym miernikiem nie jest. Zewrzyj wejscia pomiarowe bez przewodow i troche sie uspokoi. Jesli Ty chcesz sie uspokoic, to zorganizuj sobie STABILNE zrodla napiecia AC i DC i posprawdzaj wszystkie zakresy. Ogolnie lepiej nie bedzie. Co bys chcial za $30?
  • Pomocny post
    #3 20984839
    vodiczka
    Poziom 43  
    Ocena: 4287
    vogue18 napisał:
    np. na voltomierz prądu zmiennego na wyświetlaczu cały czas zmieniają się jakieś wartości liczbowe,
    To wynika z dużej rezystancji wejściowej miernika, przewody robą za antenkę. Dostępny w sklepiku elektrody UT33D+ zachowuje się podobnie. Zwarcie sond pomiarowych powoduje wyświetlanie 0.
REKLAMA