logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam schematu wyjść z back box do anteny Teleco dla talerza Oto Sat

Pawlo75555 04 Mar 2024 14:36 423 6
  • #1 20989866
    Pawlo75555
    Poziom 5  
    Witam ,poszukuję schematu wyjść z back box Teleco anteny automatycznej Szukam schematu wyjść z back box do anteny Teleco dla talerza Oto Sat
    Chcę przystosować do tego sterownika talerz Oto Sat
  • #2 20990401
    tomaszlonski
    Poziom 38  
    Ocena: 880
    Nie wiem czy dasz radę dostosować, zwykle oprogramowania różnych firm nie współpracują ze sobą.

Nie widziałem też by Oto Sat był wspierany przez Teleco.

PIN OUT niestety nie posiadam, z wyglądu wynika że wyjścia się zasilające do anteny pewnie silniki ustawiania oraz chowania anteny ( mniejsze gniazdo ) i sterujące wyszukiwaniem współpracujące z oprogramowywaniem tunera i procesorem w antenie.
  • #3 20990414
    Pawlo75555
    Poziom 5  
    W antenie są dwa silniki ,sterowanie prawo-lewo i góra dół oraz dwa switche krańcowe więc zgadza się z oryginalną anteną teleco ,porównałem ze schematem ale w instrukcji nie ma rozpisanych pinów wyjścia sterownika
  • #4 20990487
    tomaszlonski
    Poziom 38  
    Tu nie chodzi tylko o silniki ale program sterujący silnikiem i innymi czujnikami zwykle to jest GPS i wskaźniki położenia/obrotu anteny zawarte w samej antenie. Do tego dochodzi jeszcze układ sterowanie skosem konwertera.
    Dane pobierane z procesora nie będą kompatybilne z danym sterownika innego producenta.

Zwykle odradzam znajomym montownie tego typu systemów gdzie antena jest zależna od sterownika odbiornika, systemy w pełni automatyczne opierają się tylko o dane i obsługę przez antenę która po zaprogramowaniu sama znajduje satelitę a w tunerze tylko ustawia się wymaganą pozycję.

Nie podałeś modelu anteny jaką chcesz podłączyć.
  • #5 20990506
    Pawlo75555
    Poziom 5  
    Antena automatyczna otosat plus
  • Pomocny post
    #6 20990595
    tomaszlonski
    Poziom 38  
    No to masz w pełni automatyczną antenę i nie potrzebujesz do niej sterownika anteny, podłączasz tylko zasilanie i kabel do dowolnego tunera. Ona sama znajdzie satelitę po wybraniu w tunerze .

Chyba wiem o co chodzi dokładniej, o wyprowadzenia do automatycznego składania anteny w czasie jazdy pojazdem. To możesz sprawdzić w swoim tunerze na którym wyjściu pojawi sie napięcie w trakcie zapalenia silnika albo zrobić sobie samemu przełącznik i ręcznie chować antenę.
    Określić należy tylko wyjścia przełączników krańcowych dla złożenia i rozłożenia anteny.
    Masz dla swoje anteny jakiś schemat zasilania i przełączników krańcowych ?
  • #7 20990604
    Pawlo75555
    Poziom 5  
    Ok dzięki jutro się pobawię

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje schematu wyjść z back box anteny automatycznej Teleco, aby dostosować ją do sterownika anteny Oto Sat. Odpowiedzi wskazują na problemy z kompatybilnością oprogramowania oraz różnicami w systemach sterujących. Antena Oto Sat Plus jest w pełni automatyczna i nie wymaga dodatkowego sterownika, wystarczy podłączyć zasilanie i kabel do tunera. Użytkownik może również potrzebować schematu zasilania i przełączników krańcowych do automatycznego składania anteny w czasie jazdy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA