Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z wydrukami w sieci EPSON AcuLaser C900

mechanik1980 03 Dec 2005 23:48 1203 3
  • #1
    mechanik1980
    Level 11  
    mam dziwny problem z wydrukami po sieci na c900, wersja bez wbudowanej karty print servera. Kiedy na drukarke pusci sie wydruk "po sieci" z jednej aplikacji np 10 kopii tych samych stron z Worda wszystko jest ok, problem pojawia sie kiedy wybierze sie do drukowania np 1 i 4 strone dokumentu lub kiedy drukarka drukuje pusci sie wydruk z innej aplikacji lub komputera w sieci, wtedy po wydrukowaniu pierwszej strony drukarka zglasza blad, miga czerwona lampka. Problem ten wystepuje zarowno kiedy jest ona udostepniana przez komputer jak i kiedy jest udostepniona przez normalny print serwer, w agawie powiedziano mi ze wina moze byc jej pamiec ktora mozna rozbudowac. Co myslicie?
  • #2
    marek216

    Level 43  
    najprawdopodobniej Cię nie okłamali
    wygląda na to że bufor drukarki sie zapycha
    ile ma obecnie pamięci ?
  • #3
    mechanik1980
    Level 11  
    teraz 16MB jutro bede w firmie to dowiem sie dokladnie, pamiec rozbudowuje sie chyba zwyklymi simm-ami, jak pogrzebie dam znac czy to bylo to, chyba ze komus przyjdzie jeszcze cos do glowy
  • #4
    Deidre_Bogoos
    Level 12  
    pamiec w tej drukarce to nie simmy, tylko pamieci dimm - krotkie.
    z wygladu przypominaja te do niektorych hpkow, ale nie probowalem podmieniac.
    na plycie sa 2 gniazda - jedno standardowo zajete przez kosc 16 mega, jedno wolne. najzabawniejsze jest to ze kosci z 1wszego slotu nie da sie wpiac do drugiego (chcialem dolozyc kosc z drugiej takiej samej drukarki ktora mam na czesci)