logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Acer Predator Helios 300 (2016/17) - cykliczne wyłączanie po uruchomieniu

kamysia100k 16 Mar 2024 08:38 573 1
  • #1 21006035
    kamysia100k
    Poziom 1  
    Witam! Mam problem z moim laptopem Acer predator Helios 300 z 2016 lub 17. Mianowicie gdy uruchamiam przyciskiem laptopa to klawiatura się podświetla słychać że się włącza i dosłownie po sekundzie jest takie pyknięcie i sie wyłącza i potem SAM się znowu włacza i po sekundzie pyknięcie i znowu. I tak wkółko póki go nie zmknę (klapy). Rozkręciłem go odpiąłem baterie nic nie pomogło. Zasialacz wizualnie jest dobry, bateria już jest stara i nie trzyma. Wcześniej przed tym wydarzeniem laptop się właczał, i ekran się również wlączał ale był czarny (czyli była reakcja) oraz się nie włączał resetowałem go, próbowalem do biosa wejść nic to nie dawało. Ogólnie wszystko wyglądało tak że przed wyjściem z domu zamknąłem klape uruchomionego laptopa, i po 3 godzinach było to co napisałem
    Laptop ma:
    Intel core i7 7gen
    Gtx 1050ti
    Dwa dyski ssd(z systemem) i hdd
    Prosze o jakąś podpowiedz co to może być, czy to jaką powazna awaria czy drobna usterka.
  • #2 21016099
    czasnaczok
    Poziom 26  
    Ocena: 108
    Hej.
    Mi to pachnie uszkodzeniem włącznika/klawiatury (bo tam jest włącznik). Skoro już rozkręciłeś, to włącz włącznikiem i wypnij szybko, aczkolwiek delikatnie, taśmę klawiatury ze złącza na płycie.
REKLAMA