logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tanie i W MiareDobre?Czyli Jaki Sprzet Przy Cienkim Budżecie

myki87 04 Gru 2005 13:31 1308 1
REKLAMA
  • #1 2052417
    myki87
    Poziom 13  
    Stowrzylem Tego POsta Z Myślą o ludziach z bardzo cienkim budrzetem - takich jak ja nie majacych kasy a chcących mieć jako tako działający sprzet. Podawajcie tutaj swoje doswiadczenia z tanim sprzetem-Mikrofony Kolumny,Konsole Wzmacniacze itp. Sam działam na sprzecie z przed 15 lat i na zakup drogigo nie mam kasy .
    Posiadam:
    Eltrona 100- Ma srednie szumy, ale do naglosnienia wokalu w sali prob w zupełnosci wystarcza i spisuje sie calkiem fajnie.Stosuje Go jako koncowke mocy gdyz mikrofon podpiety jest wczensiej pod MIXER VERMONA 1642 Ten sprzet chwale uzywalem go do nagrania dema i szumy minimalne.12 kanałow 2 wysyłki na efekt itp. wszystko to idzie na kolumne wlasnej roboty na 4 TESLACH ARZ6608 i ta konstrukcja to idealne rozwiazanie dla budzetowców Kladzie na kolana alpharda hwc8-12ma300. Niebo a ziemia.Teaz czekam na tani sprzet opisany przez was :)[/b]
  • REKLAMA
  • #2 2053380
    mlody_elektronik
    Poziom 27  
    Ocena: 17
    Ja mam juz 6 kolumn. 4 z nich to eltrony. Nic nie zmieniane i podlaczane pod eltrona 100. SPokojnie mozna na tym prowadzic dyskoteki. Dwie kolumny stracza na sale 200m2(zwykla gimnastyczna) basu nie slychac ale gniecie po klacie i sprawia wrazenie ze bas jest. Kolejne dwie to kolumny to Pudla po eltronach wyrtemontowane obite czarnym kocem a w nich 2xHW 1200. Tutaj jest znacznie wiecej niskich tonów. Akurat sie zlozylo ze skrzynki idealnie pasuja do tych glosników tylko modyfikacja tunelu. NIekiedy zadziwiaja mnie tym jaki i ile dzwieku produkuja. Wszystkie kolumny posiadaja po dwa piezaki za 10/szt(nie do zajechanai i spalenia dla nieznajacych sie polecam bo nie ma strat finansowych). MOzna smialo wykozystywac przedwazmacniacze z koncowek ale ja uzywam do tego mixera (300zl mnie kosztowal:P).

Reasumujac jak ktos chce zaczac naglasniac to polecam zestaw eltron. Wystarczy 100W i dyskoteke sie zrobi. O naglosnieniach mowy nietrzeba mowic bo i plenery male sie zrobi.
    JEst to super tani sposob bo taki zestaw eltrona kosztuje 500zl. A nawet skaldajac STX (tani a dobry) to pozniej jest bol bo potrzeba koncowek dosc sporych.
    Wrazie czego jak sie dorobi juz ktos mozna sprzedac albo dolozyc do kazdej kolumny STX'a38-300 i juz mozna sie pochwalic basem.

Naglasnialem kilka imprez na halach po 1200m2 ( moja szkola) i znacznie lepiej bylo na moich 6 kolumnach niz na JBL TR225 i jakis dołach. Moze to nie wiarygodne ale naprawde kolumny te potrafia duzo zdzialac. Niestety jest jedna wada. Sa duze i ciezkie. Waga jednej to 40KG wygladaja tez jak trumny. Ale za ta cene nie nalezy nazekac.

OSobiscie polecam. MA 3 zestawy dorobilem sie na nich i wymieniam sprzet. JAk na poczatek starczy bez problemu. Teraz sprzedaje je a jak nie sprzedam to zrobie na nich sredniotonówki.
REKLAMA