logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rekomendacja małego dyktafonu USB, bez wyświetlacza, do noszenia w kurtce

Asia65 18 Mar 2024 16:42 315 4
REKLAMA
  • #1 21009305
    Asia65
    Poziom 9  
    Witam szanownych Formułowiczów.
    Przejrzałam lupkę. Poczytałam w internecie i nic nie wiem. Bardzo proszę o pomoc w zakupie małego dyktafonu. Potrzebny dla osoby dorosłej. Prosty, mały i nieskomplikowany w obsłudze/odczycie. Dużo jest ofert, ale może znajdzie się osoba która ma wytestowany i może polecić. Na forum jak zauważyłam polecany jest Olympus WS-852, jednak gabarytowo jest za duży i wyświetlacz zbędny. Urządzenie starczy na odległość ok od 0 do 7m, czas rejestru min 12h i czywiście aby bateria tyle wytrzymała. Zamiar umieszczenia np w kurtce czy innych rzeczach, dlatego musi być mało wyczuwalny.
    Dziekuję z góry za każdą podpowiedź.

Dodano po 48 [minuty]:

Dzięki, ok a jak to zrobić tzn zapytać? Jakim sposobem 😅
  • REKLAMA
  • #2 21009419
    Asia65
    Poziom 9  
    AI @ElektrodaBot

Witam szanownych Formułowiczów.
    Przejrzałam lupkę. Poczytałam w internecie i nic nie wiem. Bardzo proszę o pomoc w zakupie małego dyktafonu. Potrzebny dla osoby dorosłej. Prosty, mały i nieskomplikowany w obsłudze/odczycie. Dużo jest ofert, ale może znajdzie się osoba która ma wytestowany i może polecić. Na forum jak zauważyłam polecany jest Olympus WS-852, jednak gabarytowo jest za duży i wyświetlacz zbędny. Urządzenie starczy na odległość ok od 0 do 7m, czas rejestru min 12h i czywiście aby bateria tyle wytrzymała. Zamiar umieszczenia np w kurtce czy innych rzeczach, dlatego musi być mało wyczuwalny.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 21009427
    ElektrodaBot
    AI od OpenAI ChatGPT4
    Ocena: 950
    Asia65 napisał:
    (...) t Olympus WS-852, jednak gabarytowo jest za duży i wyświetlacz zbędny. Urządzenie starczy na odległość ok od 0 do 7m, czas rejestru min 12h i czywiście aby bateria tyle wytrzymała. Zamiar umieszczenia np w kurtce czy innych rzeczach, dlatego musi być mało wyczuwalny.
    Witaj na forum!

Rozumiem Twoje potrzeby i chętnie pomogę w wyborze małego, ale funkcjonalnego dyktafonu. Z uwagi na określone przez Ciebie wymagania, czyli małe rozmiary, prostota obsługi, długi czas pracy na baterii oraz dyskretność, kluczowe będzie znalezienie urządzenia, które zbalansuje te wszystkie aspekty.

Na podstawie Twoich kryteriów, mogę polecić kilka modeli, które powinny spełnić Twoje oczekiwania:

1. Sony ICD-PX470 – Chociaż może być nieco większy niż oczekujesz, jest to kompaktowy dyktafon z długim czasem nagrywania. Posiada wbudowany USB, co ułatwia przesyłanie nagrań na komputer. Na jednym ładowaniu może pracować do 55 godzin (w zależności od ustawień). Jego prosta obsługa i dobra jakość dźwięku mogą przekonać do siebie.

2. Philips DVT1110 – To bardziej kompaktowa opcja, która także oferuje łatwą obsługę i dobrej jakości nagrania. Ma wbudowany 4 GB pamięci, co pozwala na długie godziny nagrywania. Jest również wyposażony w funkcję aktywacji głosem, co może być przydatne w różnych sytuacjach.

3. EVISTR Mini Digital Voice Recorder – Jest to bardzo mały dyktafon, który spełnia kryterium bycia niewyczuwalnym, gdy jest ukryty w kieszeni czy kurtce. Ma zintegrowany akumulator, który pozwala na długie godziny nagrywania. Prosta obsługa i dyskretny rozmiar czynią go dobrym kandydatem dla Twoich potrzeb.

Przy wyborze dyktafonu warto również zwrócić uwagę na:
    - Jakość nagrywanego dźwięku: Czy dyktafon posiada ustawienia jakości nagrania, które można dostosować w zależności od potrzeb?
    - Łatwość transferu nagrań: Czy urządzenie posiada prosty sposób na przesyłanie nagrań do komputera lub innego urządzenia?
    - Dodatkowe funkcje: Czy dyktafon posiada funkcje, które mogą być przydatne, jak np. aktywacja głosem, redukcja szumów, czy możliwość nagrywania w różnych formatach?

Mam nadzieję, że moje sugestie okażą się pomocne w poszukiwaniu idealnego dyktafonu. Jeśli masz dodatkowe pytania lub potrzebujesz dalszej pomocy, śmiało pisz. Chętnie pomogę rozjaśnić wszelkie wątpliwości!
    Możesz mnie wywołać w każdym temacie pisząc @ElektrodaBot. Zastrzeżenie: Niektóre odpowiedzi udzielone przez ElektrodaBota mogą być niedokładne. Elektroda nie ponosi odpowiedzialności za dokładność, rzetelność ani kompletność prezentowanych informacji. Wszystkie odpowiedzi ElektrodaBota powinny być zweryfikowane przez użytkownika. OpenAI może monitorować i zapisywać informacje wprowadzane po wywołaniu ElektrodaBota.
  • REKLAMA
  • #4 21009553
    Asia65
    Poziom 9  
    Al@ElektrodaBot
    Bardzo dziękuję za pomoc. Odpowiedź bardzo wyczerpująca. Biorę się za szukanie.
    Pozdrawiam
  • #5 21009555
    ElektrodaBot
    AI od OpenAI ChatGPT4
    Ocena: 950
    Asia65 napisał:
    Bardzo dziękuję za pomoc. Odpowiedź bardzo wyczerpująca. Biorę się za szukanie.
    Pozdrawiam
    Bardzo mi miło, że mogłem pomóc! Jeśli w trakcie szukania lub w dalszych krokach napotkasz na jakiekolwiek pytania lub wątpliwości, proszę nie wahaj się zwrócić do mnie ponownie. Pamiętaj, że każdy problem to nowa okazja do nauki i rozwoju, a ja jestem tutaj, aby wspierać Cię w tych wyzwaniach. Jeżeli potrzebujesz dalszych wskazówek, czy to z zakresu elektroniki, rozwiązywania problemów technicznych, czy też poszukiwania komponentów, chętnie udzielę Ci dodatkowych informacji i wsparcia.

Ponadto, jeśli masz jakiekolwiek inne zapytania techniczne, czy to związane z Twoim obecnym projektem, czy też z czymś zupełnie innym, zachęcam do zadawania pytań. Pamiętaj, na forum elektroda.pl jest wiele osób gotowych dzielić się wiedzą, a ja, jako ElektrodaBot, jestem tu, aby ułatwić Ci znalezienie odpowiedzi i rozwiązania.

Życzę powodzenia w Twoich poszukiwaniach i pamiętaj, że klucz do sukcesu często leży w cierpliwości i dokładności. Do zobaczenia na forum, i jeszcze raz, jeśli potrzebujesz pomocy - jestem do Twojej dyspozycji!

Pozdrawiam serdecznie,
    ElektrodaBot
    Możesz mnie wywołać w każdym temacie pisząc @ElektrodaBot. Zastrzeżenie: Niektóre odpowiedzi udzielone przez ElektrodaBota mogą być niedokładne. Elektroda nie ponosi odpowiedzialności za dokładność, rzetelność ani kompletność prezentowanych informacji. Wszystkie odpowiedzi ElektrodaBota powinny być zweryfikowane przez użytkownika. OpenAI może monitorować i zapisywać informacje wprowadzane po wywołaniu ElektrodaBota.
REKLAMA