Jak zepsułem jak wczoraj działało? Dzisiaj włączam Komputer i już nie działa. W internecie było by wylogować się z Microsoft Store zrobiłęm to i teraz tam też jest ten problem. Co to to FRST?
Miales jakies aktualizacje:
15-03-2024 11:43:07 Windows Update
20-03-2024 16:20:20 Windows Update
Moze znowu MS wymyslil jak cos popsuc.
Widac tez to:
Error: (03/20/2024 05:25:03 PM) (Source: Application Hang) (EventID: 1002) (User: ZARZĄDZANIE NT)
Description: Program Widgets.exe w wersji 424.1301.2660.0 przestał korzystać z systemu Windows i został zamknięty. Aby sprawdzić, czy jest dostępnych więcej informacji o problemie, sprawdź historię problemów w panelu sterowania Zabezpieczenia i konserwacja.
Error: (03/20/2024 05:22:25 PM) (Source: Application Hang) (EventID: 1002) (User: ZARZĄDZANIE NT)
Description: Program WindowsPackageManagerServer.exe w wersji 1.22.2402.27002 przestał korzystać z systemu Windows i został zamknięty. Aby sprawdzić, czy jest dostępnych więcej informacji o problemie, sprawdź historię problemów w panelu sterowania Zabezpieczenia i konserwacja.
Error: (03/20/2024 04:42:54 PM) (Source: Application Hang) (EventID: 1002) (User: ZARZĄDZANIE NT)
Description: Program XboxPcAppFT.exe w wersji 2402.1001.26.0 przestał korzystać z systemu Windows i został zamknięty. Aby sprawdzić, czy jest dostępnych więcej informacji o problemie, sprawdź historię problemów w panelu sterowania Zabezpieczenia i konserwacja.
U mnie wczoraj też wszystko działało, a dziś mam to samo co ty. Też nic nie robiłem, skończyłem grać, wyłączyłem komputer. Dziś włączam i SURPRISE! Ale na drugim komputerze działa dziś bez problemu, za to dwa dni temu na tym drugim kompie też był problem z logowaniem, z tym że nie było białego okna. Normalnie pokazywało logowanie, niby się zalogował, a wyskakiwał jakiś kod błędu na czerwono. Sporo się namęczyłem, żeby to naprawić. Wszystko usunąłem, łącznie z aplikacjami Xbox, wyczyściłem foldery, zainstalowałem ponownie i nic nie pomogło. Dopiero reset przez PowerShell wszystkich wbudowanych aplikacji pomogło.
Próbowałaś luncher z strony którą podałem wyżej? Pierwsza pozycja od góry do pobrania. Mi pomogło, oczywiście przedtem usunąć stary luncher. Po zainstalowaniu i uruchomieniu poczekać chwilę az luncher zrobi aktualizację. I powinno się pokazać okno logowania.
Ja dzisiaj natrafiłem na to samo, ale przy logowaniu do Xbox Game Passa. No i w związku z tym do launchera z Minecrafta oraz do samego Microsoft Store też nie mogę się zalogować. Na przeglądarce normalnie się loguję na konto. Próbowałem czyścić rejestry Microsoft Store, resetować i odinstalować ale nic nie podziałało.
Logowanie do microsoft store działa? Pokazuje nazwę użytkownika w aplikacji? Jeśli nie działa logowanie do MS Store wybierz
START - USTAWIENIA - APLIKACJE- Po prawej u góry SKŁADNIKI SYSTEMOWE - SICROSOFT STORE - OPCJE ZAAWANSOWANE - wybierz przycisk NAPRAW poczekaj aż skończy I wybierz RESETUJ.
Po tej operacji sprawdź możliwość logowania do Aplikacji MS STORE z poziomu listy aplikacji w menu start.
też na początku nie mogłam się zalogować do ms, ale zrobiłam przywracanie systemu i automatycznie po tym byłam już zalogowana, ale obawiam się, że jak się wyloguję to problem powróci
Faktycznie, przywróciłem system i też jestem zalogowany na MS store, ale z game passa nie korzystałem od dłuższego czasu i dalej nie mogę się zalogować.
Odinstalowałem aktualizacje zabezpieczeń KB5035853 (podobno to główny problem), ale nic to nie dało. Zainstalowałem ją z powrotem i teraz wszystko śmiga i od razu byłem wszędzie zalogowany. Jak ktoś jeszcze ma problem to polecam sprawdzić te wątki jak kolega wyżej dał link. Sposobów jest dużo i co osobie to inna metoda podziałała, ale w końcu się coś znajdzie.
✨ Użytkownicy zgłaszają problem z logowaniem do Minecrafta przez konto Microsoft, objawiający się białym oknem podczas próby logowania. Problemy występują również w innych aplikacjach Microsoft, takich jak Microsoft Store i Xbox. Wiele osób sugeruje, że problem może być związany z ostatnimi aktualizacjami systemu Windows. Proponowane rozwiązania obejmują odinstalowanie aktualizacji, przywracanie systemu, pobranie starszej wersji launchera Minecrafta oraz resetowanie aplikacji Microsoft Store. Niektórzy użytkownicy potwierdzają, że przywrócenie systemu lub odinstalowanie aktualizacji rozwiązało problem, podczas gdy inni nadal borykają się z trudnościami. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.