logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam wsadu BIOS dla DELL OPTIPLEX 7010 SFF, MB: 0WR7PY, SPI 4mb/8mb SOP8

jarek_06 23 Mar 2024 10:59 579 8
REKLAMA
  • #1 21015823
    jarek_06
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Szukam wsadu do DELL'a:
    OPTIPLEX 7010 SFF MB: 0WR7PY

Dump zawartość SPI 4mb i 8mb, obie kości SOP8

Poratuje ktoś? Będę dozgonnie wdzięczny.
  • REKLAMA
  • #2 21016168
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8279
    Witaj.
    Podaj service tag komputera oraz wrzuć aktualne zrzuty tych pamięci.
  • REKLAMA
  • #3 21017064
    jarek_06
    Poziom 13  
    Dziękuję za zainteresowanie.
    Tag service nie mam, komputer miał już zmienianą płytę. W oryginale był 9010, płyta miała inne oznaczenia, choć wizualnie różniła się tylko SPI2 w SOP16.
    Poniżej zczytane wsady, komputer nie wstaje, miga pomarańczowa dioda zasilania:
    Zbliżenie na naklejkę na płycie głównej komputera z kodem QR i oznaczeniami modelu.
    Załączniki:
    • wsady_niedziałające.7z (5.74 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 21017305
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6865
    Opis P/n: 0WR7PY-72200-34Q wskazuje na model 7010 (9010) SFF
    czyli platforma Foxconn la0601

SM masz Link
    Schemat blokowy platformy Dell Lanikai-SFF z procesorem Intel Ivy Bridge i chipsetem Intel Panther Point Q77.

Dell PFS BIOS Extractor
    Link, potrzebny Service Tag
    Link_ wsady
  • #5 21017318
    jarek_06
    Poziom 13  
    Tak, to, właśnie ta platforma i prawdopodobnie link do pasujących wsadów, ale żeby je pobrać trzeba oprócz konta na wskazanym forum mieć jeszcze odpowiedni ranking. Wsady są również na forach rosyjskich, ale wszędzie wymagane odpowiednie konto do pobrania załączników.

Stąd moje pytanie, czy ktoś ma i czy ktoś da.

PS. Chociaż w podanym linku piszą że wsad nie zadziałał
  • #6 21017704
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8279
    Spróbuj te z załącznika.
    Service Tag komputera, z którego pochodzi Twoja płyta to CFRD322.
    Załączniki:
    • CFRD322.zip (6.07 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 21021150
    jarek_06
    Poziom 13  
    Bardzo dziękuję za pomoc.
    Wczoraj wgrałem zamieszczone wsady, niestety komputer nie ruszył. Dalej miga pomarańczowa dioda. Prawdopodobnie jest inna przyczyna np. mostek się odkleił. Zakupiłem już kolejną płytę. Jeszcze z nią powalczę, ale raczej szanse są mizerne.

Mam jeszcze oryginał z tego kompa, również z identycznymi objawami. Tag service: B5S3G5J, nie chcę nadwyrężać uprzejmości i prosić o wsad, może sam się nauczę robić je z BIOSu. Tematu na razie nie zamykam.
  • #9 21022873
    jarek_06
    Poziom 13  
    Od tego generalnie zacząłem, ale żadnych wniosków nie wyciągnąłem. Dioda miga 7 lub 8 razy, zatrzymuje się wiatrak i rozpoczyna migać od nowa i tak w kółko. To nie jest tak jak w instrukcji: dwa lub trzy długie mrugnięcia i kilka szybkich żeby pokazać błąd.
    Podłączę jeszcze tę starszą płytę, może na niej coś konstruktywnego będzie widać. Nie pamiętam co zgłaszała bo wymieniłem ją ze trzy lata temu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje wsadu BIOS dla komputera DELL OPTIPLEX 7010 SFF z płytą główną 0WR7PY, która ma problemy z uruchomieniem (miga pomarańczowa dioda zasilania). W odpowiedziach zasugerowano podanie tagu serwisowego oraz zrzutów pamięci SPI. Użytkownik nie ma tagu, ponieważ płyta była wymieniana. Wskazano na możliwość pobrania wsadów z forów, jednak wymagana jest odpowiednia ranga konta. Użytkownik próbował już wgrania dostępnych wsadów, ale komputer nadal nie działa. Pojawiły się sugestie dotyczące analizy kodu błędu migającej diody, jednak użytkownik nie uzyskał jednoznacznych wniosków.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA