logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Szukam firmware 8600-3876-1665 do DENON AVR-X2000 - blokada online od 07.2023

purzyk1 27 Mar 2024 08:44 984 8
REKLAMA
  • #1 21021423
    purzyk1
    Poziom 2  
    Poszukuje najnowszego Firmware do DENON AVR-X2000
    Nie da się już tego zrobić online - w Lipcu 2023 zostało to zablokowane dla sprzętów starszych niż 10 lat
    Napisałem do denon UK - odpisali żeby kontaktować się z Polskim serwisem.
    Polski serwis napisał, że owszem mają firmware ale nie mogą mi wysłać - mogą go dla mnie wgać, ale czas oczekiwania to 2 miesiące od momentu przyjęcia sprzętu do serwisu...
    Z tego co znalazłem w sieci to ostatni firmware to: 8600-3876-1665
    nazwa pliku: USB_AVR-X2000E2_000100640200-0010.zip
  • REKLAMA
  • #2 21021505
    stellardrone90
    Poziom 20  
    Ocena: 70
    Witam też niestety o tym czytałem że Denon wyłączył możliwość aktualizacji przez sieć produktów starszych niż 10 lat dla tego konkretnego amplitunera i wyłączyli to w czerwcu 2023.
    Jeśli to prawda to trochę słabe zagranie które zmusza ludzi do kupna nowego sprzętu
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 21021641
    Elektromonterek
    Poziom 25  
    Ocena: 124
    Kolego, ale co ty za farmazony wypisujesz? Niby jak brak dostępnej aktualizacji z netu zmusza kogokolwiek do wymiany amplitunera? Na TV pojawi się napis "sorry, amp stracił ważność, za chwilę się wyłączy". 🤣 Do tych modeli już od pewnie ponad 6 lat nie wychodziła żadna poprawka, bo po co skoro wszystko działa jak powinno. Soft przecież nie dodaje nowych opcji, bo to nie komputer. Za softem musi iść też hardware. Zresztą w kompach jest przecież tak samo. Wsparcie odtwarzania z radia internetowego nadal działa, bo to sobie po Mac sieciówki wykupujesz za bagatela 6 dolców rocznie na vTuner. Także kto broni ci użytkować ten ampli? Pewnie za x może xx lat radio przestanie działać, bo zmienią serwery/usługi na nowsze, ale nadal będzie można go używać, chociaż obstawiam, że do tego czasu będzie wymagał nie jedną, a kilka interwencji serwisowych, bo to nie ta jakość co kiedyś. Także jedyna niedogodność, to wrzucenie softu po naprawie wykonywanej przez domorosłych serwisantów i tyle.
  • REKLAMA
  • #4 21021651
    purzyk1
    Poziom 2  
    Nowy soft (6 letni) daje możliwość korzystania ze spotify connect i ja bardzo chciałbym to mieć.
  • #5 21021658
    Elektromonterek
    Poziom 25  
    Ok, rozumiem, ale dlaczego do tej pory przez 6 lat czy ile tam ten amp nie został zaktualizowany. On powinien mieć najnowszy soft już 5 lat temu. A teraz nagle potrzebne spotify. Jak kupiłeś używkę, to peszek... patrzy się nie na cenę, tylko takie rzeczy, czy coś działa.
  • REKLAMA
  • #6 21021725
    stellardrone90
    Poziom 20  
    Ocena: 70
    nikt nie każe nikomu nic wymieniać to tak jak oprogramowaniem w telefonie nikt nie każe ci wymieniać telefonu ale aktualizacji już nie dostaniesz poza tym ja i tak wolę czyste stereo pozdro
  • #7 21021737
    purzyk1
    Poziom 2  
    Sorry ale temat zboczył w jakimś dziwnym kierunku.
    Ja się zapytałem czy ktoś ma taki firmware i jest w stanie go udostępnić albo wykonać dla mnie usługę za którą z chęcią zapłacę.
    Trochę nie rozumiem po co rozmawiamy o tym czemu nie zaktualizowałem amplitunera, albo czy chce go wyrzucić bo już nie działa.
    Sprzęt działa, ma się dobrze i nie mam zamiaru go wyrzucać.
  • #8 21021796
    Elektromonterek
    Poziom 25  
    To kolega wyżej wali jakieś kocopoły. Nawet do PC często trudno dorwać stare sterowniki do starszych podzespołów, a ten chyba oczekuje, żeby producent trzymał serwery do sprzętów sprzed millenium, bo jeden na 1000 użytkowników przez 5 lat nie łączył się z siecią w sprzęcie.
  • #9 21577051
    purzyk1
    Poziom 2  
    Znalazłem firmware.
    Jeśli ktoś też szuka, to zapraszam na priv.

Podsumowanie tematu

✨ Aktualizacje firmware dla amplitunera DENON AVR-X2000 zostały zablokowane online od lipca 2023 roku dla urządzeń starszych niż 10 lat. Producent wyłączył możliwość pobierania aktualizacji przez sieć, co wymusza kontakt z serwisem. Polski serwis posiada firmware o numerze 8600-3876-1665 (plik USB_AVR-X2000E2_000100640200-0010.zip), ale nie udostępnia go bezpośrednio, oferując jedynie usługę wgrania oprogramowania z czasem oczekiwania około 2 miesięcy. Użytkownicy dyskutują o braku konieczności wymiany sprzętu z powodu braku aktualizacji, jednak autor podkreśla potrzebę nowego softu dla funkcji Spotify Connect. Jeden z uczestników dyskusji znalazł firmware i oferuje jego udostępnienie na prywatną wiadomość.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA