skrzysztof994 napisał: Witam, kupiłem synkowi kierownicę Tracer Rayder 4in1 do Xbox One. Początkowo wydawało się, że jest ok, ale zauważyłem, że aby skręcić w grze kierownicą, trzeba obrócić o kilka stopni, około 3 cm, dopiero wtedy reaguje. W Forzie Snowrunner Mafia 2 jest tak samo. Co może być powodem tego problemu? W ustawieniach grzebałem godzinami i nic nie daje. Proszę o odpowiedź i pozdrawiam.
Możesz spróbować w ustawieniach systemu, czy jest opcja podkręcenia czułości skrętu osi. Jeżeli nie, to (prawdopodobnie) pozostaje jedna opcja druciarska dla dobrego elektronika - wymiana potencjometra lub ingerencja w elektronikę kierownicy, np. przy rezystorach, ale ta zabawa może nie być warta świeczki - do gier wyścigowych zakupić kierownicę z wyższej półki, jeśli się chce od niej więcej wymagać, bo kierownica za ok. 200 zł to nie jest wybitny wydatek
Edit:
Ale rozumiem, że dla młodzieńca, ale na początek myślę, że się pobawi, a jak będzie chciał coś lepszego, to dać mu jakąś opcję na zarobek, np. koszenie trawy lub inne tego typu rozwiązania

Dzieciak zarobi, a przy okazji popracuje trochę i zarobi na swoje wymagania. Niech się uczy, że na wszystko trzeba sobie zapracować i nic z nieba nie kapie, oprócz deszczu