logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

THOMSON 28DG17E - OBRAZ SIĘ ROZSZERZA - NIE TRZYMA PIONU (?)

helios917 04 Gru 2005 19:42 1116 2
REKLAMA
  • #1 2053645
    helios917
    Poziom 11  
    Witam, jestem laikiem w sprawach elektroniki telewizyjnej i szukam pomocy u Was. Od roku mam TV (THOMSON 28DG17E) i mam z nim problem. Od czasu do czasu obraz znieszktałca się rozszerzając się po obu bokach. Nie trzyma swojej geometrii rozciagając obraz symetrycznie. Co może być tego przyczyną? Czy jest jakiś niedrogi sposób by się tego pozbyć? Z góry dziękuję za poradę!
  • REKLAMA
  • #2 2053682
    Top Serwis
    Poziom 24  
    Ocena: 242
    Moja dobra rada ,jak się na tym nie znasz to daj zarobić innym.Po za tym z Twojego opisu niewiele można wywnioskować.
  • #3 2053719
    helios917
    Poziom 11  
    Co do telewizora, obraz zniekształca się na szerokość tzn kolorystyka i dźwięk jest ok przy czym sam obraz niejako rozciąga się na szerokość i powraca do wyjściowej pozycji. Tak jakby kineskop nie mógł utrzymać właściwych proporcji.

Ciężko to komuś pokazać z seriwsu bo ta usterka (nazwijmy to usterką) pojawia się nagle i trwa przez kilka minut potem telewizor może pracować bez problemu. // Oddałem to wogóle do serwisu ale po 15 minutach powiedzieli że nic nie widzą i że mogą go rozkręcić i sprawdzić bebechy ale to kosztuje stówke. //

Czy mieliście może do czynienia z podobnym problemem. Szanuję Wasz czas i jeśli nie opisałem tego dokładnie to odpowiem na dokładne pytania. Z góry dziękuję. Robert
REKLAMA