Witam !!
Kupiłem radio BMW BAWARIA C BUSINESS RDS ( razem z autem) i działało do wymiany akumulatora ... po wymianie się zablokowało .... wyczytałem na forum, że kod jest umiejscowiony w układzie P2100R - wylutowałem go - pojawił się problem z odczytaniem
Mam progam ( w załączniku ) - tylko mam problem z programatorem ... nie wiem jaki programator mam zbudować do tego programu
zbudowałem taki
Connections diagram:
s2100: LPT1:
1 pin (data) ----> 11 pin (BUSY)
2 pin (ce/pe) <---- 2 pin (D0)
3 pin (count) ----- NC
4 pin (Vss) ----- GNG
5 pin (pd/Vpp)----- GND
6 pin (clk) <---- 4 pin (D2)
7 pin (rst) <---- 3 pin (D1)
8 pin (Vdd) ----- + 5v (external)
GND - 18...25 pins LPT1
lecz niestety nie działa z tym programem ....
jeśli ktoś wie jaki programator trzeba zbudować do tego układu .....lub jakiś inny program który potrafi wydobyć zawartość z tej pamięci ..... szukałem na forum ale znalazłem tylko ten schemat i program do niego
za wszelkie podpowiedzi z góry dziękuję
pozdr.
Marcin_dob
Kupiłem radio BMW BAWARIA C BUSINESS RDS ( razem z autem) i działało do wymiany akumulatora ... po wymianie się zablokowało .... wyczytałem na forum, że kod jest umiejscowiony w układzie P2100R - wylutowałem go - pojawił się problem z odczytaniem
Mam progam ( w załączniku ) - tylko mam problem z programatorem ... nie wiem jaki programator mam zbudować do tego programu
zbudowałem taki
Connections diagram:
s2100: LPT1:
1 pin (data) ----> 11 pin (BUSY)
2 pin (ce/pe) <---- 2 pin (D0)
3 pin (count) ----- NC
4 pin (Vss) ----- GNG
5 pin (pd/Vpp)----- GND
6 pin (clk) <---- 4 pin (D2)
7 pin (rst) <---- 3 pin (D1)
8 pin (Vdd) ----- + 5v (external)
GND - 18...25 pins LPT1
lecz niestety nie działa z tym programem ....
jeśli ktoś wie jaki programator trzeba zbudować do tego układu .....lub jakiś inny program który potrafi wydobyć zawartość z tej pamięci ..... szukałem na forum ale znalazłem tylko ten schemat i program do niego
za wszelkie podpowiedzi z góry dziękuję
pozdr.
Marcin_dob