logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Samsung S7 SM-G935F - samoczynne uruchamianie się w trybie download

andrzejpiet84 04 Kwi 2024 06:56 306 8
  • #1 21031631
    andrzejpiet84
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam. Znajomy wczoraj przywiózł mi Samsunga S7 SM-G935F . Jak określił to telefon długo leżał w "szufladzie" nie włączany. Próbował ładować baterię i nic. Podłączyłem go wczoraj u siebie pod ładowanie. Po jakimś czasie patrzę a wyświetlacz świeci na biało. Po wciśnięciu któregoś przycisku pojawił się ekran z download mode. Więc wyszedłem z download mode i próbuję go włączyć ale zero reakcji. Odłożyłem go i po chwil patrzę a on jest w download mode. Więc wyszedłem z download i odłożyłem go na bok. Po chwili patrzę znowu to samo aż chyba padła bateria. Czy jest to wina softu ? Czy raczej szukać na płycie?
    Podładowałem baterię .Telefon w download mode. Po podłączeniu do kompa brak reakcji. Po wyjściu z download mode i włożeniu wtyczki jig nie reaguje.
  • #2 21031689
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    Obstawiam, że winna jest bateria i od tego bym zaczął.
  • #3 21031764
    andrzejpiet84
    Poziom 11  
    Podstawiłem baterię z SM-G930 bo akurat ma taki . I brak reakcji. Zastanawiam się nad grzaniem płyty. Ewentualnie wlutować się pod złącze baterii i podać zasilanie z zasilacza serwisowego.
  • #4 21031842
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Skoro download samo wchodzi to może zwarcie na przyciskach jest.
  • #5 21031912
    andrzejpiet84
    Poziom 11  
    tino2003 napisał:
    Skoro download samo wchodzi to może zwarcie na przyciskach jest.

Ale po wyjściu z download mode ,dopiero po jakiś powiedzmy 15 minutach wchodzi ponownie. Wydaje mi się ,że jak by było zwarcie to od razu by wchodziło? Po za tym komputer go nie wykrywa. Udało mi się pod lutować pod złącze baterii . Po wciśnięciu włącznika pobór prądu 830mA.
  • #6 21031969
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Jakie napięcie ma ta podstawiona bateria, przyjmuje prąd?
  • #7 21032018
    andrzejpiet84
    Poziom 11  
    Ta z SM-G930 jest ok bo telefon w którym jest używana włącza się. Ta z SM-G 935F ładuje się bo widać na mierniku takim USB.Napięcie ma na pewno jeszcze za niskie bo 3,5V. Chyba ,że jeszcze odkleję te z SM-G935F i spróbuję wpiąć do 930.Pisałem znajomemu ,że jak chce to niech kupi baterię -odpowiedz taka ,że musi się zastanowić. Ja nie będę zamawiał bo jak się okaże , że to nie wina baterii to mi nie zwróci kasy.
  • #8 21033342
    andrzejpiet84
    Poziom 11  
    Wczoraj naładowałem baterię w tym SM-G935F na 3,83V . I tak zostawiłem. Dziś mierzę baterię a ona ma 2,65V. Mam jedno pytanie ponieważ z tym modelem nie miałem styczności. Czy podczas ładowania nie powinna migać dioda led ? I pojawić się na ekranie -ładująca się bateria?
  • #9 21048368
    andrzejpiet84
    Poziom 11  
    Brak rozwiązania.Telefon wrzucony do szuflady.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Samsung S7 SM-G935F, który po długim czasie nieużywania samoczynnie wchodzi w tryb download. Po podłączeniu do ładowania ekran świeci na biało, a po naciśnięciu przycisku pojawia się tryb download, z którego nie można go uruchomić. Użytkownik podejrzewa, że problem może leżeć w baterii lub płycie głównej. Po wymianie baterii na model SM-G930 brak reakcji, co prowadzi do rozważania grzania płyty lub podłączenia zasilania z zasilacza serwisowego. Użytkownik zauważa, że telefon nie jest wykrywany przez komputer, a po podłączeniu do złącza baterii pobór prądu wynosi 830mA. Po naładowaniu baterii do 3,83V, napięcie spadło do 2,65V, co sugeruje problemy z ładowaniem. Użytkownik zastanawia się, czy podczas ładowania dioda LED powinna migać oraz czy na ekranie powinna pojawić się ikona ładowania. Na koniec użytkownik informuje, że telefon został odłożony do szuflady bez rozwiązania problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA