logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens EX375FXB1E płyta indukcyjna identyfikacja kodu błędu E0531

Guiness52 08 Kwi 2024 18:19 864 3
REKLAMA
  • #1 21037776
    Guiness52
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Dzień dobry,

Czy ktoś dysponuje może informacją na temat potencjalnego winowajcy wystąpienia błędu E0531 w płycie indukcyjnej Siemens EX375FXB1E? Płyta dosłownie była nieużywana, aż nagle "zawołały" nas do niej pojedyncze sygnały dźwiękowe z wyświetlanym E na obu wyświetlaczach pojawiające się co jakiś czas. Po dotknięciu przycisku pola grzewczego wyświetlił się błąd E0531 zarówno na wyświetlaczu pierwszego jak i drugiego pola grzewczego. Po odłączeniu zasilania płyta załącza się z sygnałem dźwiękowym i od razu wyłącza bez kodu.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 21038019
    mariukonie
    Poziom 31  
    Ocena: 375
    Oto co mówi instrukcja serwisowa dla 05 31

E0531: Błąd wewnętrzny w czujnikach interfejsu użytkownika.

(1) Możliwa przyczyna: Cylindryczny czujnik piankowy dotyka innego czujnika lub płytki z powodu nieprawidłowego montażu szkła.

(1) Możliwe rozwiązanie: Sprawdź, czy czujniki znajdują się we właściwej pozycji i nie są przyciśnięte przez szybę. Zamontuj szybę prawidłowo.

(2) Możliwa przyczyna: Wadliwe czujniki.

(2) Możliwa poprawka: Wymień interfejs użytkownika.

Litera „E” oznacza błąd w strefach. Jeśli naciśniesz E dla strefy, powinien pojawić się błąd taki sam jak w tej strefie. Czy jest to ten sam błąd dla wszystkich stref?
  • REKLAMA
  • #3 21317883
    AndrzejGarus
    Poziom 1  
    Ja też mam problem z tą płytą, tylko mój błąd to 339 na środkowym polu, tylko się zgłasza.
  • #4 21317933
    AsReeX
    Poziom 40  
    Ocena: 1583
    AndrzejGarus napisał:
    tylko mój błąd to 339 na środkowym polu

I poza wspólnym modelem płyty podobieństwa się kończą.
REKLAMA