logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd wczytywania pliku bin do EPROM ST M27C2001 na miniPRO tl866cs

sokot 15 Kwi 2024 18:04 225 0
REKLAMA
  • #1 21046458
    sokot
    Poziom 5  
    Ocena: 8
    Witam,

Mam problem z zaprogramowaniem epromu na miniPRO tl866cs.
    Robie to pierwszy raz zakupiłem to urządzenie używane ale podobno działające. Kość miała być nowa - ST M27C2001 DIP32.
    Poprzerabiałem samouczki na netach jak to powinno wyglądać ale u mnie niestety wywala błąd przy próbie wczytania pliku bin z buffora do kości. (błąd widać na zdjęciu) Ogólnie ma problem z odczytem ID na tej kości więc odchaczyłem ten znaczek. Tak naprawde nie wiem czy ta kość zostaje w ogóle odczytana bo programator zachowuje się tak samo gdy jest ona włożona lub wyjęta. Nawet jak jej nie ma to odczytuje jakieś dane (oczywiście musi być odchaczony check ID). Jak zidentyfikować na tym urządzeniu że ono w ogóle widzie na 100% kośc ?
    No i jak ją finalnie zaprogramować ? Będę wdzięczny za sugestie.

Pozdrawiam.

PS. jest jeszcze jedna sprawa która mnie zastanawia (widać to na printscreenie). Na dole programator jest w wersji tl866A a podobno miał być CS ....
    Załączniki:
    • Błąd wczytywania pliku bin do EPROM ST M27C2001 na miniPRO tl866cs Bez nazwy-1.jpg (146.67 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
REKLAMA