logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie mogę połączyć się z Hoymiles DTU Pro S przez WiFi po zmianie routera

Pittn2 18 Kwi 2024 08:32 2988 4
REKLAMA
  • #1 21049800
    Pittn2
    Poziom 3  
    Witam. Mam problem z DTU po zmianie routera domowego internetu. Udało mi się po małych problemach zmienić ustawienia połączenia WiFi i DTU łączy się z chmurą ale... nie mogę połączyć się z DTU po WiFi, żeby wejść w zestaw narzędzi.... Gdyż dostaję komunikat, że ta sieć WiFi nie ma dostępu do internetu.... Ale do chmury dane wysyła. Aplikacja wysypuje się co jakiś czas i muszę ją na nowo odinstalować i zainstalować, gdyż po jakimś czasie nie chce się połączyć z chmurą, komunikat pojawia się, że sprawdź połączenie z siecią. Po odinstalowaniu i zainstalowaniu można sprawdzić w aplikacji produkcję, ale nie mogę sprawdzić parametrów paneli ani mikroinwerterów, jak również połączyć się przez zestaw narzędzi, jak pisałem wyżej.
  • REKLAMA
  • #2 21050412
    cedrom
    Poziom 20  
    Ocena: 80
    Podłącz po kablu i zrób updated oprogramowania dtu
  • REKLAMA
  • #3 21051369
    Pittn2
    Poziom 3  

Normalnie po kablu Ethernet do nowego routera?? Sorki, że dopytuję, ale amatorszczyzna ze mnie.
  • REKLAMA
  • #4 21053074
    Tadeo29
    Poziom 18  
    Ocena: 77
    Masz IPhona ? Czy telefon z Androidem?
  • #5 21208801
    mateusz21081987
    Poziom 1  
    Ocena: 4
    Pittin2. Udało się rozwiązać problem? Od 2 dni mam ten sam i nie wiem, jak sobie z tym poradzić..
REKLAMA