logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć kable sygnalowe termostatu do pieca De Dietrich DTG120?

naukajazdymajewski 19 Kwi 2024 09:12 699 5
REKLAMA
  • #1 21051208
    naukajazdymajewski
    Poziom 2  
    Schemat połączenia termostatu z piecem, z oznaczeniem przewodów neutralnego i fazowego. Witam.
    Proszę o pomoc w podłączeniu termostatu do pieca De Dietrich DTG120. Przesyłam zdjęcia schematu z pieca. Zasilanie mam, chodzi mi o dwa kable sygnałowe, gdzie wpiąć?
    Dziękuję serdecznie za pomoc.

Zdjęcie wewnętrznego układu termostatu z oznaczeniami kabli i złączy. Schemat okablowania pieca De Dietrich DTG120 Opakowanie inteligentnego termostatu RF trzymane w dłoni. Zdjęcie przedstawia schemat podłączeń elektrycznych pieca De Dietrich DTG120 z oznaczeniami portów i urządzeń. Zbliżenie na panel elektryczny pieca De Dietrich DTG120 z widocznymi wtykami i kablami.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21051782
    naukajazdymajewski
    Poziom 2  
    Dziękuję za odpowiedź. Teraz mam dwa pokrętła termostatyczne: jedno temperatura wody, drugie grzejników. Panel sterowania pieca De Dietrich z pokrętłami do regulacji temperatury wody i grzejników.

Czy jak podłącze zamiast tego mostka to będzie mi się podgrzewać woda w momencie kiedy regulator temperatury w pomieszczeniu nie będzie włączał pieca?

Według instrukcji to jest miejsce na włącznik bezpieczeństwa.

Nie moge nigdzie tutaj wpiąć? Zdjęcie panelu sterowania z oznaczeniami dla podłączeń elektrycznych kotła.
    Schemat okablowania systemu grzewczego z instrukcjami w trzech językach.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 21051824
    naukajazdymajewski
    Poziom 2  
    78db78 napisał:
    No tak to jest bezpiecznik, złącze termostatu to chyba TAM ale w necie nie ma schematu.

Schemat
    Schemat połączeń instalacji elektrycznej kotła DTG120 FF

Złącze TAM ma 3 miejsca(4,5,6) ja mam 2 przewody. Jak zmostkowalem 4 i 6 (emitacja sygnału regulatora) przepalił się główny bezpiecznik na piecu. 😟
REKLAMA