logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kłopoty ze spłukiwaniem w stelażu Grohe: przycisk czy zawór? Możliwość wymiany na inny brand.

sowam0110 20 Kwi 2024 15:26 2742 3
REKLAMA
  • #1 21052931
    sowam0110
    Poziom 3  

Witam. Posiadam stelaż podtynkowy firmy Grohe. Jest to zestaw z pneumatyczną spłuczką. Mam pewne problemy ze spłukiwaniem wody, a mianowicie muszę szybko wciskać przycisk kilka razy, żeby woda poleciała. A czasami w ogóle nie leci. I teraz pytanie czy to wina przycisku czy zaworu spłukującego? Czy w razie wymiany zaworu mogę go zmienić na inną firmę czy to już musi być konkretnie Grohe? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 21119780
    mosiondz
    Poziom 16  
    Ocena: 32
    Witam
    Mam zestaw Grohe Rapid z tym samym problemem. Wymieniłem zawór spustowy, prawdopodobnie niepotrzebnie.
    Problem to przycisk. Udało mi się znaleźć mieszek pompki znajdujący się w przycisku. Ze starego trzeba przełożyć uszczelkę. Po wymianie działa nawet przycisk mniejszego spłukiwania. Cena pompki to 77 zł z przesyłką. Nowy przycisk zaczyna się od kwoty ponad 100 zł.
  • REKLAMA
  • #3 21797112
    krzysztofwirszyllo
    Poziom 1  
    >>21119780 Witaj. Mam ten sam problem. Mieszek się rozleciał. Gdzie udało Ci się znaleźć mieszek do przycisku? Bo szukam i ciężko mi znaleźć. Pomożesz?
REKLAMA