logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie dokumenty są wymagane do rejestracji skutera z Francji w Polsce?

tablica24 22 Kwi 2024 19:58 1035 4
REKLAMA
  • #1 21055941
    tablica24
    Poziom 14  
    Ocena: 61
    Witam.
    Potrzebuje pomocy przy zakupie skutera.
    To będzie mój pierwszy zakup sprowadzonego motocykla
    Z Francji i mam kilka pytań.

Z tego co wiem dokumenty jakie są mi potrzebne od sprzedającego to faktura, aktualny przeglad, dowod francuski oraz dokument o dacie sprowadzenia motocykla czy jest coś jeszcze o czym nie wiem ?

Moto według carvertical zostało zarejestrowane w 2015 roku jako kraj nieznany a później pojawiło się we Francji w 2022 roku pp czym przyjechało do nas do Polski może tak być aby w bazie były aż takie braki ?

Kolejna sprawa to historia kilometrów moto wyjechało Z salonu z przebiegiem 15 km i ślad się urywa we Francji nie ma stacji diagnostycznych ani żadnego systemu który notuje przebiegi ?
    Aktualny przebieg to 19 tys z groszami
    Pchać się w to czy darować?
  • REKLAMA
  • #2 21056048
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 21056581
    tablica24
    Poziom 14  
    Na francuskim dowodzie widnieje wpis VENDU z podpisem , ale niestety nie widzę na zdjęciu pieczątki ponieważ dostałem tylko skrawek dokumentu. Z tego co czytałem jeszcze powinien być wpis na francuskim dokumencie o tym że pojazd np nie nadaje sie do użytku ponieważ jest powypadkowy.

Generalnie czytałem trochę po forach i znalalzłem informację takie jak
    1) motory we francji są w tej samej cenie co u nas albo droższe - Sprawdziłem na stronie bodajże auto scoup i to sie potwierdza

2) Wszystkie ściągane z Francji to rozbitki po dużych dzwonach których tam nie opłaca się naprawiać. Czy tak jest ?

3) Co do przebiegu 15 km to trochę dziwne że nikt go nie serwisował chyba że francuzi tak maja ? Czy moje przypuszczenie może być słuszne że ktoś kupił sprzet rozwalił go przed 1 przeglądem leżało to kilka lat aż opłacalność naprawy była sensowna sprowadził, naprawił i sprzedaje ?

4) Czy można sprawdzić na jakieś francuskiej stronie co działo sie z pojazdem czy nie brał udziału w jakimś dzwonie że był przeznaczony do kasacji ?

W załączniku raporty.
    Załączniki:
    • VG5SH072000008285 (1).pdf (461.39 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Wiarygodny Autoraport.pdf (1.65 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 21057619
    Tommy82
    Poziom 41  
    Ocena: 1072
    Jak ktoś sam dłubał etc to jak się ma gdzieś pojawić?
  • #5 21074092
    tablica24
    Poziom 14  
    No myślę że jak ktoś kupuje nowy sprzęt to raczej go serwisuje w ASO ze względu na gwarancje producenta. Generalnie tamten sprzęt odpuściłem sobie i znalazłem inny gotowy do jazdy ale też był sprowadzany i mam kilka pytań

Gość który sprzedaje nie jest raczej żadnym handlarzem tylko użytkownikiem.
    jest 2 właścicielem w kraju i próbuję ustalić skąd pochodzi motocykl, obecny właściciel nie wie.
    Według carvertical wygląda to tak :

Kraj pochodzenia nieznany --> 1 właściciel --> 2 właściciel od 2018 roku.

Co dziwne licznik jest w milach.

Dodano po 2 [godziny] 42 [minuty]:

Udało się zrobić raport z autobaza
    I mam oto takie zdjęcia co myśleć ? Szukać dalej czy darować ?

Link
REKLAMA