logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak podłączyć Ledy z wiatraków 5V pod płytę z wyjściem LED 12V

Arket 25 Kwi 2024 09:44 723 5
REKLAMA
  • #1 21059377
    Arket
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Posiadam płytę MSI B450M PRO-M2 V2. Kupiłem chłodzenie wodne Thermalright Frozen Notte 360 Black ARGB,
    które ma wyjścia na LED 3 pinowe na 5V. W płycie głównej jest 4 pinowe na 12V. Jaki można to połączyć,
    jakich użyć przejściówek by nic nie popsuć. Schemat złącza JLED1 dla taśmy LED na płycie MSI z opisem wyprowadzeń.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21068505
    Arket
    Poziom 10  
    Ale to jest tylko rozgałęznik. W płycie jest 12V a ledy są na 5V.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21070367
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8243
    Możesz zignorować podświetlenie i go nie podłączać, podłączyć tylko to co jest istotne - blok oraz wentylatory.
    Jak musisz mieć disco to potrzebujesz dodatkowy kontroler do generowania efektów, płyta dysponuje tylko wyjściem RGB, LEDy w ARGB są sterowane inaczej. Możesz kupić tani kontroler SPC Nano Reset (Endorfy Nano Reset) - lub jakikolwiek inny - i sobie do niego LEDy z chłodzenia podłączyć. Będziesz potrzebował jakiegoś przycisku, żeby zmieniać tryby w kontrolerze, można do tego użyć przycisku RESET obudowy (stąd nazwa urządzenia). Ale możesz sobie wyprowadzić dowolny inny przycisk, lub jak masz przycisk dedykowany dla LEDów możesz go użyć.
  • REKLAMA
  • #5 21070603
    Arket
    Poziom 10  
    Dzięki za konkretną odpowiedz. O to mi właśnie chodziło. Myślałem że można wykorzystać to wyjście z płyty głównej, ale skoro nie można to daruje sobie podłączanie tych ledów. Nie jest to dla mnie takie istotne. Temat można zamknąć.
  • #6 21070604
    Arket
    Poziom 10  
    Dzięki za pomoc.
REKLAMA