logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] [BAFANG DPC-18] Jak zmienić z mile na km na wyświetlaczu JOBOBIKE Lyon?

Roman3355 26 Kwi 2024 10:26 1704 3
REKLAMA
  • #1 21060808
    Roman3355
    Poziom 11  
    Ocena: 40

Nabyłem rower elektryczny JOBOBIKE Lyon. Na wyświetlaczu zamiast km wyświetlane są mile. Próbowałem zmienić ustawienia. Szukałem jakiejś konkretnej instrukcji obsługi. Różne są ale nie mogę w żadnej znaleźć jak należy postąpić aby przejść do trybu ustawień. Próbowałem na różne sposoby ale bez skutku. Dzwoniłem do sprzedawcy a on mi każe dostarczyć rower do serwisu (ok. 12 km). Zastanawiam się czy naprawdę z tak wydawało by się prostą rzeczą muszę odwiedzać serwis. Proszę może ktoś mi poradzić jak mam zmienić ustawienia.
  • REKLAMA
  • #2 21060833
    slavik78
    Poziom 23  
    Ocena: 100
    Zobacz to:
    Bafang DPC18 Display Programming
    https://youtu.be/WNmvj9PiZ08?t=93

Jest pokazane jak zmienić system na metryczny.

lub wg instrukcji

https://manuals.plus/bafang/dpc-18-electric-bike-display-manual

Odszukaj w treści tekst:

--- cytat --- start

Enter into“Display setting” interface
    In the “SETTING” interface, briefly press (<0.5S) or to select “Display setting” and then briefly press (<0.5S) to confirm and enter into “Display setting”. There are thirteen set options in the interface.

“Unit”switch between the km and mile [...]

--- cytat --- stop
  • REKLAMA
  • #3 21063688
    Roman3355
    Poziom 11  
    Udało mi się dodzwonić do producenta i po opisaniu problemu ustawienia zmieniłem wg wskazówek serwisu. Wystarczyło dwukrotnie nacisną ,,i,, i można dostać się do ustawień. Dziękuje za podpowiedź.
  • #4 21063697
    Roman3355
    Poziom 11  
    Po kontakcie z producentem roweru serwis udzielił mi wskazówek jak dojść do ustawień ( naciskają dwukrotnie ,,i..) i to wystarczyło.
REKLAMA