logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaka kamera do wizjera drzwiowego z ciągłym nagrywaniem i monitorkiem?

raj001 06 Maj 2024 20:51 378 2
  • #1 21072368
    raj001
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Potrzebna mi jest kamera, którą montuje się w miejsce wizjera drzwi (chodzi o wandalizm na klatce schodowej, i żeby wandal nie widział że jest kamera).

Z tego co przejrzałem w sieci, takie kamery są generalnie dwóch rodzajów:

1) nagrywające w sposób ciągły (lub na podstawie detekcji ruchu) na karcie SD, ale nie mające własnego monitorka do podglądu obrazu za drzwiami - podgląd jest przez aplikację na telefonie (np. TUYA), więc kiedy ktoś dzwoni do drzwi i chce się zobaczyć, kto to, jest to dość kłopotliwe.
    W dodatku część z tych kamer obsługiwana jest przez aplikację działającą w oparciu o serwer producenta, więc dane (w tym dostępowe do domowego WiFi) wędrują nie wiadomo gdzie...

2) mające własny monitorek do podglądu obrazu, ale nagrywanie (o ile taka funkcja w ogóle jest) jest uruchamiane ręcznie przyciskiem na tymże monitorku, nie ma automatycznego nagrywania w sposób ciągły.

Czy jest jakas kamera, która łączy jedno i drugie, tzn. może nagrywać w sposób ciągły i ma własny monitor do podglądu obrazu?

Z moich poszukiwań nie byłem w stanie takiej znaleźć.
  • #2 21072376
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2468
    Kamera na części wspólne nie do końca jest legalne. Że
  • #3 21072380
    raj001
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    A niszczenie czyjegoś mienia jest legalne? ;)
    Szukam porady technicznej a nie prawnej :)
REKLAMA