logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wysoka temperatura i5-1240p w trybie cichym i bez trybu - 60-90°C

tro56 08 Maj 2024 22:48 273 1
REKLAMA
  • #1 21075063
    tro56
    Poziom 2  
    Mam problem z laptopem procesor i5-1240p, a mianowicie gdy włączę tryb cichy i wentylatory pracują na prędkości 2800 to temperatura procesora wacha się w granicy 60-65 stopni a gdy wyłączę tryb cichy procesor nagle nabiera temperatury nawet do 90 stopni oczywiście wentylatory też przyśpieszają. Dzieję się to bez żadnego obciążenia. Instalowałem system na nowo i problem nada nie znikł.
  • REKLAMA
  • #2 21075149
    DaViD12464
    Poziom 7  
    Cześć, kiedy ostatnio czyściłeś laptopa?? Może to być najprostsze rozwiązanie - w trybie cichym wentylatory chodzą wolniej a kurz by je dodatkowo spowalniał, a sam kurz też ci robi niezłą izolację cieplną (z resztą wymiana pasty termoprzewodzącej również nie będzie złym pomysłem jeśli dawno nie był czyszczony). Polecam również sprawdzić temperatury programem w stylu HWmonitor gdzie zobaczysz temperatury na poszczególnych czujnikach i będziesz wiedział co się w laptopie najbardziej grzeje żeby działać dalej.
REKLAMA