logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki amplituner i DVD do zestawu z Mildtonami i subwooferem Jamo E4SUB.4?

Tony Halik 06 Gru 2005 00:35 858 0
REKLAMA
  • #1 2057721
    Tony Halik
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam
    Przyszedl czas na zakup kina domowego. Konkretnie amplitunera i DVD. Slecze juz trzecia dobe w necie i wiem, ze nic nie wiem. Jestem kompletnym laikiem w temacie i nawet tego sprzetu z tylu nigdy nie widzialem :) Zaczne moze od tego jaki mam zestaw kolumn. Front to stare poczciwe Mildtony na dorobionym cokole i podmienionych syczkach, bo oryginalne sie palily i slabo dmuchaly. Maja cienki bas, ktorego nie cierpie :( Pod co ich nie podlaczyc, to graja jakby sie siedzialo w beczce. Pewnie nie schodza na niska czestotliwosc. Pomyslalem, ze moze amplitunerem zdejme to niechciane pasmo, a basik zgniatajacy pluca (na granicy slyszalnosci) dam na subufer. No wlasnie ;) Subufer to Jamo E4SUB.4, tyly to Jamo E510, a central pochodzi z calego tego zestawu. Nie mam pojecia czy to sie w ogole nadaje? :D Kupilem ten zestaw, bo bardzo spodobal mi sie subufer. Gra naprawde dobrze i dobrze by mnie kosztowal na sztuki. W zestawie byl o wiele taniej. Wywalilem dwa fronty i zastapie je Mildtonami. Nie znam sie i pytanie brzmi, czy to bedzie mialo racje bytu?
    Mam powazny problem z wyborem sprzetu :( Na dzien dzisiejszy wpadl mi w oko DANON 2106. Sprzet ten ma za duzo jak dla mnie bajerow, ale nizsze modele nie maja kilku rzeczy, ktore chcialbym jednak miec. Czytalem recenzje, ze ten amplituner ladnie gra. Ladnie to dla takiego laika jak ja, a dla Was pewnie srednio. Czy macie moze jakiegos faworyta z innej firmy? Chodzi mi o ta sama polke cenowa. Boli mnie to, ze DANON ma tylko dwa DVD do tego ampa. Kosztuja slono i maja kupe rzeczy, ktore mi nie sa potrzebne, a musialbym za nie zaplacic. Wiekszosc formatow bede i tak odtwarzal z komputera.
    Napisze moze jeszcze jakie moce i impedancje maja te kolumy.
    Fronty Mildtony to 8Ω 70W. Tyly to 6Ω 60W long/90W short. Central wpakowalem juz w mebel i nic z niego nie zczytam :( Ma prawdopodobnie 6Ω i troche wiecej watow niz tyly. Subufer jest aktywny.
    Prosze o rade, bo gwiazdka idzie, a ja nie mam wciaz prezentu dla "zony" hahaha dla siebie oczywiscie ale ona przeciez nie musi o tym wiedziec :D
  • REKLAMA
REKLAMA