logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JBL Charge 4 - Głośnik wyłącza się po włączeniu, wymiana CSR8675 i kondensatora

yasiu_kam 29 Maj 2024 12:02 591 2
  • #1 21099595
    yasiu_kam
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    Marka: JBL
    Model: Charge4
    Chassis (płyta lub główne podzespoły):40-HARGE4-MAF4G

Cześć. Głośnik po wymianie CSR8675(zwarty kondensator obok układu, wymieniłem na 0.1uF 10V) i przeprogramowaniu wsadu, po wciśnięciu włącznika tylko uruchomi się na chwilę, jest dźwięk włączenia, czasem puści dwa dźwięki gitary a czasem chwilę po dźwięku włączenia wyłącza się. Na termowizji nic się specjalnie nie nagrzewa, nie wiem jakie powinny być napięcia itd bo ciężko coś więcej znaleźć do tego głośnika. Na kondensatorze, którego wymieniłem brak napięcia. Na kości SPI 1.8V, nie powinno być 3.3V?Z góry dzięki za pomoc.
    Płyta główna głośnika JBL Charge4 z układem CSR8675
  • #2 21101749
    drunek
    Poziom 25  
    Ocena: 219
    yasiu_kam napisał:
    wymieniłem na 0.1uF 10V

Czy taki był tam oryginalnie?
  • #3 21101995
    yasiu_kam
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    Nie wiem jaki był oryginalnie bo oryginalny miał zwarcie, prawie wszystkie elementy dookoła mają od 1V-3.3V . Nawet bez niego efekt jest ten sam, a jest to tylko kondensator filtrujący do masy, bez niego powinno to działać. Na zasilaczu serwisowym jak się podłączę w złączę baterii to efekt jest ten sam, prąd skacze max do 100mA. Jak głośnik dłużej poleży to po dźwięku włączenia są dwa dźwięki gitary i dopiero dźwięk wyłączenia. Po kolejnym włączeniu jest tylko dźwięk włączenia i dźwięk wyłączenia.
REKLAMA