logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dostępu do logowania do rutera Huawei2e9w - jak zmienić hasło WiFi?

Mazdamx316 01 Cze 2024 08:11 852 19
REKLAMA
  • #1 21102828
    Mazdamx316
    Poziom 3  
    Ocena: 20
    Witam. Chcę zmienić hasło dla routera, bo podejrzewam, że ktoś włamał się na konto WiFi. Chyba że zmiana hasła nie wystarczy, to proszę o pomoc, co zrobić. Gdy wpisuję IP, to wychodzi brak internetu lub ta witryna jest nieosiągalna. Serwer odrzucił połączenie. Gdy zobaczę informacje o stronie, wychodzi, że połączenie nie jest bezpieczne. Nie podawaj żadnych informacji poufnych, takich jak hasła czy dane kart kredytowych, na tej witrynie, bo osoby atakujące będą mogły je wykraść. Gdy wpiszę IP bramy, wychodzi do logowania. Konto i hasło, ale nie wiem, czy to logowanie do routera czy coś innego. Poza tym i tak nie znam hasła ani loginu do routera. Router to Huawei2e9w. Jakie są fabryczne hasło i login do tego routera?
  • REKLAMA
  • #2 21102912
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 644
    A tak bardziej zwięźle i poprawnie nie można napisać? Póki co to misz-masz z tej Twojej wypowiedzi.
    Jaki to konkretnie model routera? Google nie znajduje takiego modelu...
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 21103001
    gkwiatkowski
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 1231
    Często na spodzie lub tyle routera jest nalepka z fabrycznym hasłem.
  • REKLAMA
  • #4 21103035
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5493
    @Mazdamx316
    Nie ma opcji by ktoś się włamał do sieci WiFi, jeśli stosowałeś fabryczne hasła i logowania od producenta routera.

A jak nie możesz się zalogować, to reset routera guzikiem do fabryki.
  • #5 21103391
    Mazdamx316
    Poziom 3  
    Nie mam pojęcia, jaki dokładnie model routera jest przedstawiony na załączonym zdjęciu. Miałem na telefonie pełno wirusów związanych z prywatnością, które widać na załączniku. Były zainstalowane aplikacje, których ja nigdy nie instalowałem, i nie było dnia, żeby spam nie dzwonił. Nie odbierałem tych telefonów, ale czy to coś dało, to nie wiem. Mimo że resetowałem telefon do ustawień fabrycznych, nadal mam problem z dostępem. Nie przeszkadza mi aplikacja Gmail, przez co nie dostaję powiadomień. W ustawieniach jest to ustawione, ale gdy próbuję wejść w to, wychodzi komunikat, że ta funkcja jest niedostępna na tym urządzeniu.
    Załączniki:
    • Brak dostępu do logowania do rutera Huawei2e9w - jak zmienić hasło WiFi? Screenshot_20240601-180227.png (213.97 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Brak dostępu do logowania do rutera Huawei2e9w - jak zmienić hasło WiFi? Screenshot_20240601-180234.png (209.37 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Brak dostępu do logowania do rutera Huawei2e9w - jak zmienić hasło WiFi? Screenshot_20240601-180239.png (199.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Brak dostępu do logowania do rutera Huawei2e9w - jak zmienić hasło WiFi? IMG_20240531_153852_621.jpg (3.14 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #6 21103579
    jprzedworski
    Ocena: 828
    Mazdamx316 napisał:
    ruter to huawei2e9w
    A ja widzę na zdjęciu, że to HG8245H. Skąd ta różnica?
    Operator nie zablokował przypadkiem konfiguracji? Kto jest dostawcą? Jeśli nie, załączam instrukcję - może się przyda.
    Załączniki:
    • 2016_07_ONT_Huawei_HG8245H_Instrukcja_pelna.pdf (6 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 21103683
    Mazdamx316
    Poziom 3  
    Skąd różnica nie mam pojęcia. Kurde nawet nie wiem, kto jest dostawcą do routera. Jest podłączony chyba dekoder od telewizora, kojarzę jakby z Multimedii, ale nie wiem. Muszę spytać mamy, ale na razie nie ma jej w domu.
  • #8 21103691
    jprzedworski
    Mazdamx316 napisał:
    skąd różnica nie mam pojęcia
    Ciekawe! Sam wpisałeś jakąś nazwę routera od czapy, a teraz nie wiesz. Imprezę jakąś miałeś i film się urwał?
    Mazdamx316 napisał:
    miałem na telefonie pełno wirusuw z prywatnością kture widać na załączniku
    Co ma telefon do routera. Poza tym na tych zrzutach masz wszędzie napisane "Nie znaleziono zagrożeń".
    Piszesz tak, że się tego nie da czytać. Brak podziału na zdania, przecinków, kropek itp. Tyle w temacie.
  • REKLAMA
  • #9 21106154
    Mazdamx316
    Poziom 3  
    Ja tego routera nie podłączałem. Na zrzutach to już są po usunięciu tych wirusów. Pisałem, że wcześniej były problemy z tymi wirusami co na zdjęciu. Poprawiłem pisownię.
  • #10 21109137
    Mazdamx316
    Poziom 3  
    Ekran logowania do routera Huawei z powiadomieniem o zbyt wielu próbach logowania. jprzedworski nie mogę się zalogować do routera. W trakcie logowania niby zapytało mnie czy zapisać hasło, ale na ekranie to, co widać na zdjęciu.
  • #11 21109167
    KOCUREK1970
    @Mazdamx316
    Żeby się zalogować na router, musisz mieć prawdziwe dane logowania od operatora.
    Być może operator zablokował możliwości wejścia na router i danych logowanie nie dostaniesz.
    O te wszystkie rzeczy pytaj się operatora.
  • #12 21109172
    Mazdamx316
    Poziom 3  
    Ok rozumiem
  • #13 21113136
    Mazdamx316
    Poziom 3  
    KOCUREK1970 a jeszcze mam inne pytanie. Kupiłem nowy telefon i nie mogę dokończyć konfiguracji. Telefon jestem zalogowany, ale na pasku powiadomień jest "trwa konfigurowanie urządzenia redmi a3", bo 4 dni temu konfigurowałem, ale też miałem problem, że nie mogłem przejść dalej. Brałem "dalej" i ładowało się, a dalej wyszło to samo. A jak nie, to aplikacja konfiguracja Androida przestała działać. Teraz, gdy chcę konfigurować, biorę "użyj danych mobilnych" i już się tylko ładuje, a nic nie wychodzi.
  • Pomocny post
    #14 21113414
    KOCUREK1970
    Mazdamx316 napisał:
    Kupiłem nowy telefon i nie mogę dokończyć konfiguracji.

Konfiguracji czego w tym telefonie?

Telefon jeszcze raz to ustawił fabrycznych, następnie skonfiguruj sieć WiFi a dopiero dalej konfiguracja telefonu.

Niestety jaki telefon by nie był, będzie mulic, bo nikt nie pomyślał żeby update poszczególnego działania robił się pojedynczo, sekwencyjnie.
    Zwyczajnie wszystko chce się zrobić samo, jednocześnie, na każdej płaszczyźnie: kontakty, zdjęcia/filmiki, SMS itd
  • #15 21115665
    Mazdamx316
    Poziom 3  
    KOCUREK1970 a jeszcze mam pytanie, czy takie dostępy jak poniżej, ze zdjęć to normalne? Głównie chodzi o dostęp do wiadomości, czy one dostają wszystkie moje wiadomości, np. z banku, czyli mogliby wykraść dane z banku? Nie znam się na tym dlatego pytam.

Ekran ustawień prywatności na telefonie z włączonymi różnymi dostępami. Zrzut ekranu z ustawień telefonu pokazujący dostęp aplikacji do zdjęć i filmów. Ekran ustawień uprawnień SMS z listą aplikacji mających dostęp Lista aplikacji z dostępem do funkcji muzyki i dźwięku na urządzeniu. Zrzut ekranu z ustawieniami dostępu do mikrofonu na telefonie. Lista aplikacji z dostępem do kontaktów na telefonie. Zrzut ekranu z ustawień dostępu aplikacji do aparatu Zrzut ekranu ustawień ogólnych aplikacji z aktywnymi opcjami Discover i Otwieranie stron w aplikacji. Ekran ustawień telefonu z informacjami o konto Google. Ekran ustawień smartfona z opcjami dotyczącymi danych użytkowania i reklam. Zrzut ekranu ustawień prywatności na urządzeniu mobilnym.
  • Pomocny post
    #16 21115681
    KOCUREK1970
    @Mazdamx316
    Z Googlem jest tak w ich ekosystemie (a takim jest Android), albo udzielasz zgody na wszystko/do wszystkiego, albo do niczego.
    Jeśli nie udzielisz zgody do wszystkiego, to za każdym razem, jeśli będziesz chciał np. skorzystać z mikrofonu, dostaniesz info, że to niemożliwe bez udzielenia zgody dla aplikacji
    To jest taki trochę dobrowolny przymus.
    Nikt nie zmusza, ale...
  • #17 21115781
    Mazdamx316
    Poziom 3  
    KOCUREK1970, ok, rozumiem, no nic to, dzięki.
  • #18 21115808
    jprzedworski
    A na Google i tak sposobu nie ma. Żona zrobiła kiedyś zdjęcie jeżom w naszym ogródku. Telefonem z Androidem. Nigdzie tego nie wysyłała, trzymała w tym telefonie. Chyba po kilku miesiącach dostała mail. Google reklamował jakiś "cudowny" program do obróbki i udoskonalania zdjęć. W załączniku było to zdjęcie wstępnie "udoskonalone". Czyli pobrane z telefonu bez zgody właściciela i przerobione. Bez komentarza!
  • #19 21115934
    KOCUREK1970
    @jprzedworski
    Dokładnie.

@Mazdamx316
    Jak tak chciałem być anonimowy, nie udzieliłem Google zgody na nic, to mi w smartfonie kompletnie nic nie działało - logika podpowiada, aby cofnąć brak zgody i zacznie działać, nic z tych rzeczy.
    Musiałem na smartfonie puścić kompletnego formata, usunąć kompletnie wszystkie dane i konfigurację od nowa na czysto.
  • #20 21116038
    Mazdamx316
    Poziom 3  
    KOCUREK1970 mam problem jeszcze z tym kontem Google ktoś jest zalogowany na nim czy to Google czy co wcześniej przed dokończeniem konfiguracji były logowania na konto no to zmieniłem hasło i wylogowałem się z tamtych sesji ale jak widać nadal Android jest zalogowany jak to zabezpieczyć żeby nikt nie mógł się zalogować?

Zrzut ekranu ustawień konta Google pokazujący zalogowane urządzenie Android. Zrzut ekranu ustawień sesji konta Google na telefonach z Androidem.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z dostępem do logowania do routera Huawei2e9w, podejrzewając włamanie na konto WiFi. Nie może zalogować się, ponieważ wpisywanie adresu IP prowadzi do komunikatów o braku internetu lub nieosiągalności witryny. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, aby sprawdzić nalepkę z fabrycznym hasłem na routerze oraz rozważyć reset urządzenia do ustawień fabrycznych, jeśli nie można się zalogować. Pojawiają się również wątpliwości dotyczące dostawcy internetu oraz możliwości zablokowania dostępu do konfiguracji przez operatora. Użytkownik wspomina o problemach z wirusami na telefonie oraz o trudności w konfiguracji nowego urządzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA